Sarrià de Ter reclama a la paperera Hinojosa que apliqui mesures urgents per acabar amb les males olors

El Pla Acústic s'està implantant més ràpid del que es tenia previst

L'Ajuntament de Sarrià de Ter (Gironès) va mantenir el passat 5 de març la segona reunió tècnica de seguiment del Pla Acústic de la paperera Hinojosa, on es va poder determinar que la majoria d’accions s’estan realitzant abans fins i tot del que es preveia. És per aquest motiu que s'ha avançat al 15 de març una aturada de la fàbrica per tal de fer mesures font a font, i així poder comprovar l’eficàcia de les mesures correctores aplicades.

Pel que fa a la problemàtica de les pudors des del consistori asseguren ser conscients de la gran pudor que desprèn la paperera i reclamen a l’empresa que apliqui mesures urgents per evitar-los, ja que consideren insostenible seguir patint aquestes reincidents onades de males olors.

En aquest sentit, ja es s’han encarregar nous estudis de qualitat ambiental a l’empresa 4Sfera, i també s’han fet els tràmits de sol·licitud d’uns controls específics, a l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic és l'òrgan tècnic del Govern de la Generalitat de Catalunya, adscrit a la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic.

Amb tot, l’Ajuntament ja ha rebut el Pla d’Olors presentat per l’empresa i l’ha traslladat a l’equip tècnic de la Generalitat i als tècnics externs contractats pel propi Ajuntament, per a que en facin l’avaluació pertinent.

El consistori ha volgut recordar als veïns que poden fer servir el web papereradesarria.com per a comunicar-se directament amb l’empresa i adreçar les seves queixes o suggeriments.