ICV presenta Joan Olóriz com a cap de llista per Girona amb la voluntat d'estar al govern

L'alcaldable assegura que no faran 'pactes contra natura' i anteposa el programa a les aritmètiques electorals

ICV ha estat al govern durant els darrers vuit anys. En el primer govern tripartit tenia dos regidors (n'havia guanyat un respecte les anteriors eleccions) i aquest mandat ha governat amb tres regidors. Olóriz ha defensat les 'profundes conviccions' amb què el grup fa política i ha assegurat que això els ha fet ser una 'minoria incòmoda'. Per això, el candidat assegura que la voluntat per als pròxims quatre anys és mantenir-se al govern per garantir polítiques socials i ecologistes. Ara bé, ha avançat que no faran pactes 'contra natura perquè no ens ve de gust'.


'No hi ha res pitjor que apoltronar-se a la cadira per agradar i així no tenir problemes', ha criticat Olóriz que ha assegurat que ser 'fidels a les conviccions' ha generat 'contradiccions' en el sí del govern tripartit. A priori, ICV vol ser una força determinant -de fet Olóriz ha dit que vol ser alcalde- i no ha vetat cap partit per pactar. Olóriz ha dit que serà la campanya que facin i les propostes de ciutat que aportin les que faran que la coalició decideixi fer-los costat o no. De fet, Olóriz tampoc ha descartat obertament reeditar el tripartit. El cap de llista d'ICV és l'únic de l'actual tripartit que repeteix, ja que l'alcaldessa Anna Pagans (PSC) i la portaveu d'ERC, Cristina Alsina, no repeteixen.

En referència a una possible aliança amb CiU, Olóriz ha dit que espera les propostes del seu líder, Carles Puigdemont. 'Esperem escoltar propostes factibles perquè allò de pensar que tindré un govern amic i lligaré la bicicleta amb botifarres ja no és tan fàcil', ha lamentat Olóriz que també ha etzibat una crítica a Puigdemont per l'afer Pluma, el tinent d'alcalde socialista que ha deixat l'ajuntament per ser nomenat director general de Patrimoni al Govern d'Artur Mas. 'Si Puigdemont no ha pogut impedir que una persona que considerava que generava mal govern hagi anat al Govern, quina capacitat tindràs per governar la ciutat sense que des de dalt te dictin A o B?', s'ha preguntat Olóriz.

La presentació del candidat l'ha fet el coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles, i el secretari general d'ICV, Joan Herrera, que han destacat la tasca feta pel grup a l'Ajuntament de Girona. Herrera ha destacat que Girona 'es posa d'exemple' com a pionera en polítiques socials com l'economat que es va obrir fa un any i també per les polítiques mediambientals que impulsen. 'Per nosaltres Girona és una ciutat determinant', ha manifestat Miralles.

Per la seva banda, Olóriz ha avançat que durant la campanya vol desmentir aquella pensament de molts ciutadans que pensen que 'tots els polítics són iguals' i, per fer-ho, ha dit que vol que la gent 'parli i pregunti'. Pel que fa al programa electoral, el candidat ha dit que cal incentivar i prioritzar les polítiques socials, les mediambientals i les educatives. A més, un cop iniciades les obres del TAV, Olóriz ha afirmat que cal estar amatents per tal que 'amb l'excusa de la crisi' no es deixin les obres a mitges i no es desenvolupi la xarxa de rodalies per a les comarques gironines.