Unió fulmina el front independentista de Girona

Albert Riera renuncia a plantar cara al candidat duranista a ocupar el número 2 de CiU a les municipals

A Girona els militants i simpatitzants d'Unió donaven per fet que de cara a les municipals de 2011 es repetiria el tàndem de 2007 format per Carles Puigdemont i Albert Riera. És per això que la decisió de presentar una candidatura alternativa dins d'Unió per disputar el segon lloc a les llistes a Albert Riera va agafar per sorpresa. Al darrere hi hauria la diputada Elena Ribera, amb el vist-i-plau de la direcció nacional per tal de col·locar, com finalment s'ha produït, algú de la confiança de la direcció, en aquest cas Xavier Ribera, actual cap de gabinet de la Fundació Príncep de Girona.


Tot plegat arriba després que UDC-Girona i les joventuts del partit donessin suport explícit a la consulta independentista del 25 d'abril. I és que fins ara, Unió a Girona ha mostrat desacomplexadament el seu sentiment independentista, en clara oposició a les tesis d'entesa amb Espanya propugnades per Josep Antoni Duran i Lleida: des de tenir penjada l'estelada al balcó de la seu a donar suport a la consulta popular sobre la independència o a presentar un parell de ponències marcadament sobiranistes al darrer congrés del partit, l'any 2008.

Fa uns dies, Duran i Lleida ja va reorganitzar l'estructura del partit per tal d'apartar-ne els dirigents més nacionalment conscients.