La segona edició del Sopar dels Miralls donarà suport a la recerca biomèdica

Serà el 22 de març a l'Espai Mas Marroch

L'Espai Mas Marroch acollirà el poper 22 de març a les nou de la nit una nova edició d'el sopar dels miralls, el queal reunirà a un grup de persones destacades en el camp de la cultura, la ciència, el periodisme, l’esport, l’empresa i la política en una vetllada benèfica.

La idea i organització de l’acte va a càrrec de Desig Esdeveniments amb l’IDIBGI i compta amb el suport de l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta i la Universitat de Girona. També hi col·laboren la Càtedra UdG de Malalties Cardiovasculars, Oliva Motor, Aqenaika, Girona F.C., Cafès Cornellà, Celler Gerisena i Celler Pere Guardiola de la DO Empordà, Aigua Mineral Sant Aniol, Flors Jumel, Palahí Arts Gràfiques, Joieria Coma, Ceres Roura, Ràdio Salt i RAC1.

Els padrins d’aquesta segona edició seran l’escriptor Martí Gironell i la jove emprenedora i dissenyadora Mireia Vidal. D’altra banda, alguns dels amfitrions que hi participen per primera vegada seran Carme Ruscalleda, Víctor Amela, Josep Carreras, Montserrat Tura, Vanessa Nueda i representants del Girona F.C.

L’organització de l'esdeveniment ha activat la reserva de taules a través del web www.elsopardelsmiralls.cat i els sopars es poden comprar de manera individual o col·lectiva, en el cas d’organitzacions, entitats o empreses que vulguin fer la reserva d’una taula sencera (8 o 10 comensals) amb un amfitrió o amfitriona concret. En el cas que es vulgui participar a títol individual o sense complementar una taula, s’haurà de fer la petició plantejant 5 opcions d’amfitrió o amfitriona. A més, també hi ha l’opció de fer un regal a alguna persona propera convidant-la a participar en aquest esdeveniment únic. Les persones que no puguin assistir al sopar i que es vulguin sumar a la iniciativa amb la seva aportació podran participar amb el plat “0”. Tanmateix els organitzadors de l’esdeveniment conviden la ciutadania a proposar noms propis de persones destacades que podrien afegir-se a les figures públiques que ja col·laboren amb l’acte. El preu d’una taula amb 8 comensals és de 960 euros, el d’una taula de 10 comensals és de 1.200 euros, el d’un menú individual és de 120 euros i el plat “0” representa una aportació de 60 euros.

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona té els seus orígens en la Fundació Privada Doctor Josep Trueta i es va crear el juliol de 2005 amb l’objectiu de desenvolupar, gestionar i difondre la recerca de qualitat en ciències biomèdiques i de la salut pública i comunitària en l’àmbit de les comarques de Girona. L’IDIBGI és un centre de recerca adscrit a la Universitat de Girona (UdG), que forma part de la xarxa CERCA de la Generalitat de Catalunya. Actualment disposa d’una plantilla d’unes 100 persones, però agrupa més de 300 investigadors, afiliats de diverses institucions de l’entorn que investiguen en àmbits com les malalties cardiovasculars, el metabolisme i la inflamació, les neurociències, el càncer, la imatge mèdica i la salut mental.