El sindicat policial SME-CCOO reclama més agents a les demarcacions de Girona i Lleida

La manca d'efectius es nota sobretot a l'àrea de seguretat ciutadana, segons el sindicat

Després que el Departament d'Interior hagi anunciat l'ajornament de la incorporació de 200 dels 800 efectius dels Mossos d'Esquadra previstos per a la propera promoció, les reaccions no s'han fet esperar.


El sindicat policial SME-CCOO ha reclamat més agents, sobretot a la demarcació de Girona i també a la de Lleida, on hi ha comissaries que estan 'sota mínims'. Per això, el portaveu del sindicat, Antoni Castejón, ha demanat que quan es faci la distribució dels nous agents, que sortiran el juny de l'Institut de Seguretat Pública, es tinguin en compte aquestes dues zones on la situació és 'd'autèntica inseguretat' per la manca d'efectius. Castejón ha assegurat que són comprensius perquè saben que la situació econòmica actual és 'delicada' però entenen que la seguretat ha de ser prioritària.

Des del seu punt de vista, caldrien uns 200 efectius més per aquestes dues demarcacions, ja que segons ha explicat Castejón, hi ha moments puntuals, sobretot quan hi ha agents que estan de vacances, que no hi ha suficients Mossos d'Esquadra. 'En alguna comissaria del Pirineu lleidatà aquesta Nadal només hi havia dos agents, i això no pot passar', ha apuntat Castejón. A més, el portaveu del SME-CCOO ha destacat que la ciutat de Lleida ha assumit les competència de l'Aeroport Lleida-Alguaire sense haver rebut un increment d'efectius, tenint en compte que quan es van obrir altres aeroports com per exemple el de Girona-Costa Brava, va tenir un increment de més de 12 agents per reforçar els serveis. Aquest fet ha produït una disminució de les dotacions policials que es dediquen a desenvolupar les tasques de seguretat ciutadana a la ciutat de Lleida per poder cobrir la seguretat de l'aeroport.

'No es pot garantir la seguretat per la manca d'efectius'

I és que, tal com explica Castejón, la manca d'efectius policials es fa notar sobretot a l'àrea de seguretat ciutadana, a la presència al carrer dels agents i el greuge d'aquesta situació, segons Castejón, és que aquesta mancança no només afecta a la seguretat dels ciutadans sinó també a la seguretat dels efectius policials durant el servei. 'Hi ha vegades que no es pot complir algun protocol mínim de seguretat per aquesta manca d'efectius', ha sentenciat.

El portaveu del sindicat, a més, ha fet referència els actes vandàlics viscuts al municipi de Salt i ha assegurat que sempre han demanat que s'incorporessin més agents en aquesta localitat del Gironès. Castejón ha explicat que el sindicat SME-CCOO presenta aquest divendres un escrit al nou director dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, per comunicar-li aquest malestar.

Més reaccions

Durant aquest dies també hi hagut més reaccions per aquesta retallada de 200 places que ha patit el cos policial de la Generalitat per la propera promoció. La tinenta d'alcalde de Prevenció, Seguretat i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Assumpta Escarp, va carregar contra la conselleria d'Interior per l'ajornament d'aquestes places. 'Si a Barcelona li pertoca el 23% de cada promoció de Mossos, el 2012 li tocarà menys, perquè el 23% de 800 és menys que el 23% de 600', va assegurar Escarp.

En resposta a la regidora, el director dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, va assegurar que, tot i que la promoció de 2012 s'hagi vist retallada en un 25%, la presència policial als carrers de Barcelona no es veurà afectada en cap sentit. Prat ara haurà de donar respostes al sindicat SME-CCOO.