Trànsit incorpora quatre nous examinadors a la província de Girona per retallar les llistes d'espera

Les autoescoles han començat a informar als seus alumnes

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha incorporat quatre nous examinadors a la província de Girona per tal d'acabar amb les llistes d'espera que es van iniciar des del passat mes de desembre, moment en que es va desconvocar la vaga. Durant el mes de gener es registraven a la demarcació fins a 7.600 alumnes pendents de poder-se examinar.

Segons fonts consultades per aquest diari, la informació de les noves incorporacions es van anunciar la setmana passada a les autoescoles gironines que, als seu torn, han començat a informar avui als seus alumnes. En aquest sentit, els quatre examinadors se sumen als set existents fins a data d'avui, sumant-ne onze en total (un menys que els registrats el 2017).

Aquestes incorporacions que han arribat durant la darrera setmana de febrer s'esperaven a inicis de mes, segons explicava al gener el president de l'Associació d'Autoescoles de les comarques de Girona, Joan Sala. Faltarà per veure com es distribuiran i quin nombre aniran destinats a fer exàmens teòrics i quants als pràctics.

Distribució de les proves

La DGT organitza els exàmens basant-se en cicles de dies laborables realitzant dos o tres exàmens al mes com a màxim. En aquest sentit, Trànsit distribueix a totes les autoescoles de la província en diversos grups, assignant a cada un d'ells un dia fix dins de cada cicle. Aquest repartiment el porta a terme en funció del volum de professors de cada autoescola, establint un nombre d'alumnes per a cada professor.

Des de les autoescoles asseguren que la incorporació dels nous examinadors els fa mostrar optimistes de cara a la retallada de les llistes d'espera i que la situació es podrà normalitzar ben aviat, ja sigui amb una reducció dels dies de cada cicle o bé amb un increment del nombre d'alumnes acceptats en cada convocatòria.