El subdelegat a Girona diu que ha aconseguit ''reduir les tensions'' amb el consistori

El representant del govern espanyol lamenta no haver pogut agilitzar la renovació del DNI

Albert Bramon ha fet balanç dels nou mesos que ha estat al capdavant de la Subdelegació del govern espanyol a Girona. Bramon ha recordat que en el moment d'entrar al càrrec es va fixar tres prioritats, que ha donat per complertes. La primera d'elles era "reduir les tensions" entre l'estat espanyol i l'Ajuntament de Girona.

En aquesta línia, el subdelegat creu que s'ha fet molts passos. El primer d'ells va ser la visita de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, a l'Ajuntament de Girona. Bramon ha destacat que en aquesta visita es va demostrar "la voluntat de treure ferro" als conflictes que hi havia entre les dues administracions durant el govern del PP.

Segons Bramon això ha fet possible que s'hagin restablert "les relacions entre Adif i l'Ajuntament" per "culminar les obres del TAV" a la ciutat. De moment, Bramon ha assegurat que aquesta relació "no és la ideal", però sí que s'ha desencallat la situació i això permet anar desenvolupant els projectes que queden pendents.

En paral·lel, el subdelegat també ha detallat que ha avançat en les gestions per construir el nou arxiu provincial. Si bé al principi l'Ajuntament de Girona havia de redactar "una cessió mútua dels dos espais", al final "no ha estat així" i serà la direcció general de Belles Arts de l'estat espanyol qui se n'encarregui del conveni.

D'altra banda, Bramon també ha destacat que el segon dels seus objectius era "fer més accessible" l'administració estatal a la gent i el tercer era demostrat que la subdelegació del govern espanyol "també és l'administració de Catalunya". Segons el portaveu del govern espanyol a Girona, aquests dos objectius també s'han complert.

Obres a la Costa Brava i inversions pendents

Albert Bramon també ha recordat part de la inversió del govern espanyol a les comarques gironines. Destaquen les inversions de Costes per mantenir el litoral gironí. D'aquesta manera, l'Estat ha realitzat "obres petitones" però que segons Bramon demostren que la Costa Brava és un "una peça important" pel govern de Madrid.

Durant el mandat socialista s'ha fet la contenció de dunes a la zona de Ràdio Liberty de Pals (Baix Empordà), l'assegurament dels penya-segats de Colera (Alt Empordà) i el camí de ronda entre Aigua Xelida i Tamariu (Baix Empordà).

A més, Bramon veu encarrilats diferents projectes com ara la construcció d'una escullera de protecció de la riera de Blanes (Selva) i l'execució de la barana del passeig o els projectes de camí de ronda entre Montgó i Punta del Xeric de l'Escala (Alt Empordà) i el de les tres platgetes de Portbou (Alt Empordà).

Les cues, un assumpte pendent

Albert Bramon també ha lamentat que durant els nou mesos en el càrrec no ha pogut resoldre les cues que es generen en "alguns dels serveis més bàsics" de l'administració estatal a Girona. El subdelegat ha posat tres casos sobre la taula: les cues en la renovació del DNI, les de renovar el carnet de conduir i les gestions per les pensions en la Seguretat Social.

Bramon ha afirmat que ha fet "passos i gestions" per solucionar la situació, però no s'ha acabat de resoldre. De fet, el subdelegat ha aconseguit incorporar tres nous examinadors del permís de conducció i un cap d'estrangeria nou, però que ha quedat pendent la renovació de la plantilla de la Seguretat Social. Per Bramon són "qüestions que influeixen moltíssim en el benestar dels gironins" i que per "la falta de personal, la cosa va lenta". Per això ha afirmat que aquest serà "un dels reptes" del futur subdelegat "sigui del color que sigui".