Estanis Puig assumeix Promoció Econòmica a la Diputació de Girona en el lloc de Joan Pluma

La presa de possessió de Pere Cabarrocas com a diputat es durà a terme en el pròxim ple

  • Pere Cabarrocas, que prendrà possessió com a diputat en el pròxim ple © ACN
    Pere Cabarrocas, que prendrà possessió com a diputat en el pròxim ple © ACN
  • Estanis Puig assumeix la delegació de Promoció Econòmica i Noves Tecnologies © ACN
    Estanis Puig assumeix la delegació de Promoció Econòmica i Noves Tecnologies © ACN

Ple de canvis i nomenaments a la Diputació de Girona arran de la marxa de Pluma a la Generalitat. Així, s'ha aprovat designar Narcís Casassa vicepresident tercer en substitució del nou director general de Patrimoni, i l'alcalde de l'Escala, Estanis Puig, com a vicepresident cinquè, en el lloc de Casassa. Aquest és ara el portaveu del grup del PSC, i el portaveu suplent, Puig. Així mateix, s'integra a la junta de govern la diputada Pilar Mundet.


El ple també ha pres coneixement de la renúncia al càrrec de diputat electe per part de Pluma, i ha aprovat cobrir la vacant amb la designació de l'exalcalde de Quart Pere Cabarrocas. Actualment és coordinador del grup socialista a la Diputació, i ara s'incorporarà com a diputat després que l'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda -que era la següent opció per entrar a la Diputació- no hagi acceptat el càrrec.

El fins ara diputat Pluma exercia de vicepresident tercer de la corporació, president de la Comissió de Promoció Econòmica i Noves Tecnologies, i tenia la delegació específica d'aquesta àrea.

Destina 1,16 MEUR a actuacions mediambientals

El ple també ha donat llum verda a les bases i la convocatòria de subvencions per a ajudes mediambientals el 2011. Les accions es subvencionen amb 1,16 MEUR, i seran actuacions en matèria forestal; dins la campanya 'Del pla de l'acció' i projectes al Parc del Montseny.

En concret, en matèria de boscos es destinaran 655.000 euros, amb subvencions per a la prevenció i extinció d'incendis o el suport a les agrupacions de defensa forestal, entre d'altres. Pel que fa a la campanya 'Del pla de l'acció' -que dóna suport als municipis per a la implementació del Pla d'Acció Local per a la Sostenibilitat (PALS)-, la Diputació subvenciona amb 105.000 euros les accions de millora de la sostenibilitat ambiental previstes en el PALS que els ajuntaments vulguin dur a terme -actualment, més del 90% dels municipis gironins tenen redactats aquests plans.

D'altra banda, dins l'àmbit territorial gironí del Pla Especial de Protecció del Medi Natural i del Paisatge del Parc del Montseny -que gestiona la Diputació gironina en coordinació amb la de Barcelona-, es destinaran 105.000 euros a promoure projectes dins del parc. Es destinaran a ajuts a les explotacions forestals, agrícoles i ramaderes, a empreses de serveis, a la millora d'habitatges, a la restauració del patrimoni arquitectònic, o a l'establiment de reserves forestals destinades a conservar boscos madurs que es deixin per a l'evolució natural.

Compromís d'implicar-se amb Salt

En un altre ordre de coses, el diputat de CiU Carles Torramadé ha demanat quina disposició té la Diputació per formar part del 'conglomerat administratiu' que ha de donar suport a Salt (Gironès) davant els últims aldarulls i el malestar generat al municipi. El president de la Diputació, Enric Vilert, ha assegurat que la corporació posa 'tota la disposició' per donar suport a la localitat. Així, Torramadé ha avançat que li faria arribar 'propostes concretes' per com podria col·laborar l'ens.