La FOEG també critica l'eliminació de l'aparcament de busos turístics al Barri Vell de Girona

La patronal assegura que perjudicarà l'economia

La decisió d'eliminar l'aparcament de busos turístics del Barri Vell dels carrer Berenguer Carnicer i el passeig José Canalejas per traslladar-lo a Fontajau i a l'estació d'autobusos tampoc ha agradat a la Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG). La patronal s'afegeix a la petició de posposar la mesura, que entrarà en vigor demà, tal com ja va fer l'Associació de Transports de Girona (Asetrans).

En un comunicat, la patronal alerta que "afectarà molt negativament a les persones amb menys mobilitat, com poden ser els turistes d’edat més avançada, i també als alumes d’escoles que visiten el barri vell i que es veurien obligats a caminar més de 1,5 quilòmetres". I assenyalen que la mesura "perjudicarà" l'economia de la ciutat.

És per això que reclamen que s'obri un procés de diàleg amb el consistori per buscar solucions que "no afectin" sectors com el turisme, el transport i el comerç. "Demanem que almenys hi hagi una zona de parada per els autocars al Barri Vell i que l’Ajuntament no prengui les decisions de manera unilateral”, assenyalen. Així mateix, consideren que hi ha marge per poder arribar a un acord per "descongestionar" la zona de la Copa i que, al mateix temps, es puguin descarregar turistes i escolars en un lloc proper "sense que es vegin obligats a caminar tant o a fer ús de vehicles privats", remarca la patronal.

Finalment, també critiquen que els autobusos turístics que aparquin a l'estació de busos hagin de pagar (seran 5,45 euros per bus i dia) perquè encarirà els preus del transport.

La FOEG és un lobby empresarial que aplega més de 15.000 empreses.