Girona comprarà una masia a Santa Eugènia per fer-hi una comissaria de barri

Costarà 180.000 euros i a finals d'any s'espera entri en funcionament

L'Ajuntament de Girona comprarà una masia centenària a Santa Eugènia amb un cost de 180.000 euros per fer-hi una comissaria de barri de la Policia Municipal. La casa, de dues plantes i davant del parc Núria Terés, pertany a uns particulars i està en bon estat. Per poder-hi ubicar les dependències policials caldrà fer unes obres d'adequació que s'espera que estiguin enllestides a finals d'any.
L'alcaldessa, Marta Madrenas, ho ha anunciat aquest dilluns tot dient que permetrà reforçar la policia de proximitat i que es pugui actuar amb "més agilitat" davant qualsevol fet a aquesta banda de la ciutat. També ha dit que l'indret és idoni perquè aquesta és una de les zones més poblades alhora que es podrà reforçar la vigilància a les zones de les hortes. És la primera que s'obrirà a la ciutat.
 
L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha fet l'anunci acompanyada del regidor de Seguretat, Eduard Berloso i el cap de la Policia Municipal, Joan Jou, davant de la mateixa masia, Can Borrassó. Es tracta d'una casa centenària ben conservada que té dues plantes i un altell amb una superfície de 400 metres quadrats. La remodelació, però, eliminarà algunes de les plantes perquè sigui més àmplia i pensant en els usos policials. També està previst que s'hi puguin aparcar cotxes o motos del cos.

Ja s'ha iniciat la tramitació de la compra per 180.000 euros amb la família propietària. Madrenas també ha destacat que amb aquesta adquisició el consistori contribueix a la conservació del patrimoni ja que és una masia de camp d'aquella època. La inversió ja es preveia al pressupost d'enguany i s'està treballant en el projecte d'adequació de l'espai. "Serà ràpid", ha afegit l'alcaldessa, tot dient que preveuen la reforma estigui acabada a finals d'any.

Potenciar la policia de proximitat al barri

Des de l'equip de govern, s'ha apostat per aquesta fórmula –l'han anomenada "subcomissaria"- per reforçar la policia de proximitat a la zona. De fet, Santa Eugènia és una de les zones més poblades de la ciutat alhora que permetrà intensificar la vigilància a la zones de les hortes. La idea és que el ciutadà pugui fer consultes o presentar denúncies i que així no s'hagin de desplaçar fins a la comissaria que hi ha al carrer Bacià. Els policies que patrullen pel barri ho faran des d'aquí i ja no s'hauran de desplaçar des de la comissaria actual. "El temps de reacció baixarà molt" pel fet de poder-ho fer des d'aquest edifici, ha afirmat el cap del cos, Josep Jou. Calcula que hi podrien haver uns dos agents fixes a banda dels que també faran serveis a la zona. Actualment una desena d'agents patrullen la zona.

La proposta ja s'ha explicat a la presidenta de l'associació de veïns i esperen que es rebrà de forma positiva al barri perquè encaixa amb la reclamació d'intensificar la seguretat a la zona. Madrenas també ha dit que no descarten obrir-ne més a altres punts de la ciutat però que primer de tot caldrà fer el seguiment d'aquesta primera. "No ens tanquem a res", ha conclòs.