Tallat l'eix Vic-Olot per un xoc frontal en un túnel que precedeix el de Bracons

La via no s'ha obert al trànsit fins les onze de la nit

L'empresa gestora del túnel, Tabasa, ha explicat que les tasques de neteja de la via han complicat la reobertura de la circulació entre els quilòmetres 154 i 172 de la C-37. Si bé en un primer moment s'ha informat que un dels camions transportava porcs, finalment l'empresa ha comunicat que es tractava de carn congelada, que s'ha escampat per la calçada.

Així mateix, l'empresa gestora dels túnels, entre els quals hi ha el de Bracons, ha explicat que en l'accident s'ha malmès l'asfalt i les parets del túnel. Operaris que s'han desplaçat a la zona estan reparant aquestes instal·lacions.

Mentrestant, el Servei Català de Trànsit ha desviat els cotxes per la BV-5224 per fer el recorregut Vic-Olot. Pel que fa als vehicles pesants, els ha aconsellat passar per l'Eix Transversal (C-25) o la C-17).

Nou dotacions dels Bombers de la Generalitat han treballat en l'accident aquest migdia i han excarcerat un conductor d'un dels vehicles implicats, que ha quedat ferit de caràcter lleu. A les tres de la tarda, el cos d'emergències ja havia finalitzat la seva feina al punt de l'accident.


En l'accident, que s'ha produït a dos quarts d'una, també hi ha actuat cinc dotacions dels Mossos d'Esquadra. Des del primer moment, el sinistre ha obligat a tallar l'eix Vic-Olot, inclòs el túnel de Bracons. Inicialment s'ha comentat que el tall duraria entre dues i tres hores però a quarts de nou del vespre, la circulació de vehicles continua totalment paralitzada.

A primera hora de la tarda Tabasa havia dit que la circulació es restabliria 'aviat' i ha apuntat que al voltant de dos quarts de cinc començarien les tasques de neteja i de reparació de les infraestructures afectades.