Mig centenar de persones ocupen la seu de Caixabank a Girona durant vint minuts

Els Mossos d'Esquadra blinden l'estació del TAV i el Palau de Justícia

Mig centenar de persones han entrat aquest dijous a les 8 del matí a la seu de Caixabank a Girona, al carrer de la Creu i l'han ocupat durant vint minuts. Sota el crit de "vaga general", els manifestants han entrat a les oficines bancàries i també han pintat els vidres per dins escrivint 'lladres'.

També han enganxat cartells a favor dels presos independentistes. La manifestació ha començat aquest matí a dos quarts de set, a l'estació del TAV, on hi havia un gran desplegament de Mossos d'Esquadra que han blindat l'estació.

Davant d'això, els manifestants s'han dirigit fins al Palau de Justícia on també s'han trobat un ampli cordó policial i finalment han creuat el carrer de Barcelona per dirigir-se a les oficines de Caixabank del carrer de la Creu.

La protesta ha començat a l'estació del TAV a dos quarts de sis del matí, en què un centenar de persones s'han trobat amb un gran desplegament policial. La porta principal d'entrada a l'estació estava tapada per una furgoneta dels Mossos d'Esquadra i obligaven als passatgers a entrar per una de les portes de seguretat. També hi havia altres furgonetes que controlaven els accessos a l'edifici.

Davant d'aquest fort desplegament policial, els manifestants han decidit moure's i s'han dirigit fins al Palau de Justícia, mentre poc a poc s'anaven sumant persones fins arribar a les 300. Durant el recorregut, la gent ha cridat "fora les forces d'ocupació" i "guerra per la terra i canya per Espanya".

Una vegada a l'edifici de l'Audiència de Girona, hi havia 8 furgonetes dels Mossos d'Esquadra que impedien a la gent acostar-se a l'edifici. Diversos agents han muntat un cordó policial i la capçalera de la mobilització s'ha aturat. A dos quarts de vuit del matí, han arribat tres furgonetes més dels antidisturbis, que s'han situat al davant de l'accés del Palau Firal, rodejant la mobilització.

Davant d'això, els organitzadors han decidit moure la mobilització. Han encarrilat la ronda Ferran Puig fins arribar al carrer de Barcelona. En aquest moment han tallat completament la circulació d'una de les principals vies de la ciutat. La manifestació ha girat al carrer de la Creu per dirigir-se finalment a la seu de Caixabank a Girona.

Una vegada a les oficines, una cinquantena de persones han entrat a la recepció de les oficines bancàries. La resta, s'ha esperat a l'exterior on han pintat els vidres i parets de l'edifici amb esprai. A l'interior, els manifestants han començat a cridar "vaga general" i han enganxat cartells sobre la llibertat dels presos independentistes. Al cap de vint minuts han sortit a fora, on han organitzat un esmorzar popular.

Durant l'aturada per esmorzar, sobre les nou del matí, han tirat ous de pintura a la façana de l'edifici i també han enganxat cartells sobre la vaga general.