Alcaldes i consells comarcals afectats per la línia ferroviària de Puigcerdà reclamen millores a la línia

Els batlles demanen la redacció d'un estudi per veure quines millores són necessàries

Els alcaldes de Puigcerdà, Alp, Planoles, Campdevànol, Ribes de Freser, Ripoll, Sant Quirze de Besora, Sant Vicenç de Torelló, Torelló i Manlleu i els presidents dels consells comarcals de Osona, Ripollès i Cerdanya, han acordat la creació de una comissió, ajudats per la Universitat de Vic, perquè prepari un estudi de les millores que necessita la línia ferroviària que uneix Barcelona i Puigcerdà i perquè serveixi d'interlocutor amb el Departament d'Obres Públiques, la conselleria encarregada del manteniment de la línia.

L'objectiu de l'estudi que es realitzarà és el de determinar les necessitats socioeconòmiques de la zona per justificar les millores que creuen necessàries en el tren. Segons ha dit Planella, l'estudi, ha de ser 'complementari' als que ha fet la Generalitat i no és 'per a confrontar'.

Entre les actuacions que han considerat necessàries hi ha l'arranjament de les estacions de Urx, Alp i Manlleu, l'acabament del desdoblament que va anunciar el Ministeri de Foment a Vic i que a més arribi fins a Ripoll, la construcció del túnel del Figueró i la realització de l'intercanviador de Torelló, que beneficiaria a la comarca de la Garrotxa.

La comissió a més, es reunirà amb la conselleria d'Obres Públiques, per a demanar al conseller, Joaquin Nadal, més concreció en l'anunci que va fer uns mesos de la implantació de trens semidirectes en la línia.