La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya inicia una gira pel país

Interpretaran el disc "Cançó d'Amor i de Guerra"

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC), el projecte musical que impulsa la Fundació Metalquimia, en col·laboració amb l’Auditori de Girona, presenta la seva gira de Cançó d’Amor i de Guerra. Serà la primera vegada que es podrà veure a Viladecans, Terrassa, Puig-reig i Manresa la versió íntegra d’aquesta sarsuela catalana per excel·lència i una de les peces més grans i emblemàtiques de la lírica catalana.

A Cançó d’Amor i de Guerra, la SCCC compta amb la col·laboració de solistes catalans de primera línia com Marta Mathéu, Roger Padullés i Toni Marsol, en els papers principals, i amb la Polifònica de Puig-reig en les parts corals, dirigits musicalment per Francesc Cassú.

El darrer enregistrament de Cançó d’Amor i de Guerra es va fer l’any 1974, amb Montserrat Caballé, Josep Carreras i Vicenç Sardinero en els papers protagonistes i l’Orfeó Gracienc a les parts corals, sota la direcció d’Antoni Ros-Marbà. Més de 40 anys després d’aquell històric enregistrament, la SCCC treballa per apropar de nou l’obra al públic.

En aquesta nova versió de Cançó d’Amor i de Guerra, composta per Rafael Martínez Valls l’any 1926, s’han recuperat dos números totalment inèdits que estaven escrits en les partitures originals però que no s’havien enregistrat, i també s’han inclòs per primera vegada els textos parlats de l’obra, el que permet al públic seguir el fil argumental de l’obra. Per aquest treball, la Simfònica ha comptat amb l’assessorament del productor artístic Joan Casas, que va fer l’edició crítica l’any 2006.

Prohibida inicialment per la censura de l’època, Cançó d’Amor i de Guerra se situa en un poble del Vallespir durant la Revolució Francesa i reflecteix el complicat moment històric, social i individual que es va viure en aquesta zona a finals del segle XVIII.  Josep Lagares ha remarcat que Cançó d’Amor i de Guerra “representa l’anhel més noble dels pobles i de les persones per la seva llibertat i l’autodeterminació en moments de convulsió”.

Premis Enderrock 2019

El darrer treball discogràfic de la SCCC, l’òpera Llull, amb llibret inèdit de Jaume Cabré i música de Francesc Cassú, és finalista als Premis Enderrock 2019 de votació popular, en l’apartat de Millor Disc de Clàssica. La darrera ronda de votacions és oberta fins al 18 de febrer a l’enllaç www.enderrock.cat/votaciopopular.

Aquesta és la tercera vegada que la SCCC és finalista als Premis Enderrock,  després d’haver-lo guanyat en les dues anteriors edicions amb Tossudament Llach (2017) i, precisament, Cançó d’amor i de guerra (2018). La gala de lliurament de premis on es coneixeran els guanyadors d’aquest any se celebrarà el proper 28 de febrer, a tres quarts de nou del vespre, a l’Auditori de Girona.