Les converses per crear candidatures unitàries independentistes s'estenen per tot el país

Les negociacions es troben avançades a Barcelona, Girona i Lleida

Des d'Esquerra Republicana el mateix secretari general, Joan Ridao, va defensar la creació de candidatures unitàries als municipis amb presència d'ERC 'per afrontar amb èxit les eleccions municipals'. Ridao no va referir-se a cap partit en concret, però en parlar de les 'opcions independentistes emergents' es referia tant a les CUP com a Solidaritat i Reagrupament.


Des de Reagrupament també es va donar la consigna de treballar per candidatures unitàries, mentre que responsables de Solidaritat Catalana per la Independència han insistit a directe!cat que primer treballen per crear llistes pròpies a bona part dels municipis catalans i només llavors s'obriran a pactar amb d'altres formacions. Tot i això, les negociacions per pactar amb ERC i la resta de partits independentistes a nivell municipal avancen a localitats com Manresa o Balaguer. Precisament a la capital de La Noguera les converses entre republicans i solidaris es produïen aquest mateix dimecres, unes negociacions que també acabaran incloent gent propera a la CUP, que encara no té presència al municipi però té la intenció de presentar-se.

A Lleida les converses impliquen ERC, SI i Reagrupament, mentre que a Girona a aquesta tríada s'hi afegeix la CUP. A Granollers també existeixen converses entre ERC i la resta de formacions independentistes, i el mateix està passant a Badalona, l'Hospitalet, Vilafranca o Manresa, de manera que les properes setmanes podria iniciar-se el degoteig de presentacions d'aquestes aliances, que les executives nacionals dels partits desvinculen de possibles acords per concórrer als comicis catalans o estatals.