Eudald Casadesús pren possessió com a nou delegat del Govern a Girona

Unes 500 persones han assistit a l'oficialització del nomenament a la seu de la Generalitat a Girona

Eudald Casadesús ha pres possessió del càrrec de delegat del govern de la Generalitat a Girona amb 'respecte i il·lusió', i a més, s'ha compromès a oferir el 'millor servei' a les comarques gironines i a la seva gent. Durant l'acte, Casadesús ha estat acompanyat de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau; el secretari general de presidència, Francesc Homs i el delegat del Govern sortint, el republicà Jordi Martinoy. Amb l'acte d'aquest dijous, el delegat del Govern sortint a Girona i el nou delegat del Govern, han escenificat oficialment el traspàs de funcions.


'Dos actius a potenciar'

En el seu discurs, el nou delegat del Govern a Girona ha fet seus els objectius del Govern d'Artur Mas, i ha citat diverses prioritats: aixecar el país econòmicament, plantar cara al fracàs escolar i fer de Catalunya una nació que pugui decidir amb el pacte fiscal. Casadesús, a més, ha territorialitzat aquests objectius i ha assegurat que cal potenciar 'l'alt valor estratègic i paisatgístic' que té la demarcació de Girona i, al mateix temps, també ha remarcat la importància de ser un territori 'econòmicament diversificat'. Des del seu punt de vista aquests dos actius han de ser una 'prioritat' a nivell del territori.

Casadesús ha assegurat que és un 'honor i una gran responsabilitat' assumir aquest càrrec però ha assegurat que l'experiència que té com a alcalde i com a president de la federació, entre altres, l'ajudarà a fer una bona feina. Casadesús, a més, ha dit que la 'paciència, la prudència i la perseverança' - 'les 3 P', segons el delegat- marcaran la seva manera de fer política.

Unes 500 persones assisteixen a l'acte

En l'acte hi han assistit diverses personalistes públiques, entre elles l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans; el president de la Diputació de Girona, Enric Vilert; el bisbe de Girona, Francesc Pardo;, el subdelegat del govern, Francesc Francisco-Busquets; el cap de llista de CiU per Girona i alcalde de Figueres, Santi Vila i també la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, entre altres.

En el seu discurs, Rigau ha destacat l'experiència de Casadesús ja que ha cobert 'totes les instàncies': ha estat alcalde de Ripoll, president del Consell Comarcal del Ripollès i diputat al Parlament de Catalunya, i des del seu parer, 'aquesta riquesa demostra la seva voluntat de servei'. Rigau també ha destacat la importància de la seva faceta de docent que donarà una 'dimensió pedagògica' a la política.