ERC Girona garanteix l'abstenció als pressupostos si inclouen 1,4 MEUR en ''projectes de ciutat''

Reclamen inversions per a la Devesa, el parc de les Pedreres, obres a voreres i més busos a la UdG

La portaveu d'ERC a Girona, Maria Mercè Roca assegura que els comptes per a aquest 2019, que pugen a 117 MEUR, són "els pressupostos de CiU" i que, per tant, mai podran avalar-los. A més, la portaveu critica que s'hagin presentat sense gairebé deixar marge per la negociació. "En bona part estan tancats, i no veiem que hi hagi ni voluntat ni temps per entrar a debatre'ls", ha assegurat.

Per Roca, l'actitud de govern és de "clara irresponsabilitat". Però tot i això, des d'ERC-MES la seva portaveu assegura que estan disposats a "fer un esforç per la ciutat" i no entorpir que puguin acabar aprovant-se. Això sí, "com a màxim" Maria Mercè Roca ja avança que els republicans no aniran més enllà d'una abstenció.

Per garantir-la, però, ERC-MES reclama a l'equip de govern que el pressupost d'aquest 2019 inclogui diverses partides destinades "a desencallar projectes de ciutat que porten anys aturats" o a "dignificar zones de Girona que CiU té del tot descuidades". En concret, són sis punts que sumen 1,4 MEUR.

Devesa, voreres i nova línia de bus

D'entrada, els republicans demanen incloure 250.000 euros per fer "inversions urgents" a la Devesa (millores de seguretat, renovar mobiliari urbà, més il·luminació i un nou espai d'esbarjo per a gossos). A més, també volen que els pressupostos destinin 100.000 euros per començar a convertir el parc de les Pedreres "en un espai natural d'ús i gaudi ciutadà".

Pel què fa a obres, ERC-MES vol que els comptes incrementin en 500.000 euros la dotació destinada a millorar voreres i que es destinin 150.000 euros a millorar l'accessibilitat a tots els parcs infantils de la ciutat. A més, també demanen que l'Ajuntament inverteixi 50.000 euros per redactar el projecte d'un nou centre cívic a Montjuïc (que se situaria en un solar del barri).

Per últim, el llistat de demandes inclou una partida de 350.000 euros destinada a impulsar una nova línia de bus urbà. ERC-MES vol que tingui parades als diferents campus universitaris (Montilivi, Barri Vell i Centre) i que també enllaci les facultats amb diferents aparcaments dissuasius de la ciutat.

"Totalment assumibles"

El regidor Miquel Poch assegura que aquestes propostes són "absolutament assumibles". De fet, ERC-MES considera que, si l'equip de govern no les accepta, "aleshores s'hauria de plantejar com una qüestió política, perquè no poden dir que són unes propostes que no siguin assequibles".

"En cap cas parlem de xifres que facin trontollar el pressupost", ha precisat Maria Mercè Roca. La portaveu ha dit que aquest migdia ja s'han reunit amb la tinenta d'alcaldia d'Hisenda, i que ara estan a l'espera que l'equip de govern els digui què en pensa de la seva proposta. En tot cas, ja han avançat, però, que si no s'inclouen totes les partides, el seu vot serà contrari.