Roses inicia unes obres de millora al camí de ronda amb un cost de 152.000 euros

Van de Punta de la Figuerassa a Punta Falconera i de cala Rustella fins a cala Montjoi

L'Ajuntament de Roses (Alt Empordà) millorarà dos trams del camí de Ronda que fan més de 2 quilòmetres. Els treballs, que han començat aquest dilluns, es faran durant sis mesos amb un cost de 152.000 euros. Se centraran en dos trams. El que transcorre entre Punta de la Figuerassa i Punta Falconera, de 1.183 metres de longitud, i el que va des de cala Rustella fins a cala Montjoi, de 967 metres. Entre les actuacions previstes, hi ha la recuperació de paviments i pendents, construcció de murs petits de pedra seca i la incorporació d'elements de seguretat i millora de l'accessibilitat com ara baranes, graons de pedra o escales. En alguns punts, a més, es crearan zones per gaudir del paisatge.
Actualment els dos trams de camí de ronda són practicables en gairebé tot el recorregut però s'hi faran millores per solucionar problemes com ara pendents fortes o pedres que poden ser un risc de caigudes com a conseqüència de l'erosió dels camins per les pluges.

Els treballs, que han començat aquest dilluns, consisteixen en la recuperació de paviments i pendents, construcció de murs petits de pedra seca i la incorporació d'elements de seguretat i millora de l'accessibilitat com ara baranes, graons de pedra o escales.

Els materials i la vegetació que s'utilitzarà en els treballs seran de la zona per preservant els elements i els valors naturals de l'entorn. El projecte també permetrà la incorporació de zones de descans i miradors allà on l'amplada ho permeti.