El regidor de la CUP de Torroella denunciat per amenaces no declara a la Guàrdia Civil

Robert Huertas assegura que té "la consciència molt tranquil·la"

El portaveu de la CUP a Torroella de Montgrí (Baix Empordà) denunciat per amenaces durant el boicot a l'acte de Cs s'ha negat a declarar davant la Guàrdia Civil. El regidor, Robert Huertas, assegura tenir "la consciència molt tranquil·la" i critica que tot plegat formi part d'una estratègia de la formació taronja per "demonitzar-los".

Huertas afegeix que, de fet, durant la concentració, ell mateix va intentar calmar els ànims dels qui protestaven contra la presència de Cs al poble. Unes 150 persones s'han concentrat davant la comandància de la Guàrdia Civil de l'Estartit, on estava citat a les deu del matí, per donar-li suport.

Aquest dilluns també s'ha sabut que, apart de la denúncia interposada a la Guàrdia Civil, Cs en va entrar una altra –també, per amenaces- davant dels Mossos d'Esquadra.

La denúncia

La Guàrdia Civil havia citat a declarar el portaveu de la CUP a Torroella de Montgrí aquest matí a les deu. Segons la denúncia que va entrar davant la benemèrita el coordinador de Cs a Torroella, Pere Cuadros, el regidor hauria proferit amenaces durant el boicot a l'acte que Cs va fer al municipi a finals de gener. Una protesta on un regidor del partit taronja a Blanes (Selva) va resultar ferit per l'impacte d'una llauna.

Aquest matí, davant la comandància de la Guàrdia Civil de l'Estartit, unes 150 persones s'han concentrat per donar suport a Huertas. Hi havia, entre d'altres, l'alcalde de Torroella, Josep Maria Rufí, regidors de l'Ajuntament i també altres alcaldes de la CUP (Verges, Celrà i Viladamat).

Huertas ha entrat a la comandància acompanyat del seu advocat, Benet Salellas. A dins, s'hi ha estat poc més d'un quart d'hora. Mentrestant, els qui hi havia a fora han cantat l'Estaca i han corejat proclames com "No estàs sol", "Aquest edifici serà una biblioteca" o "Independència".

A la sortida, el portaveu de la CUP ha explicat que s'ha negat a declarar. Ho ha fet assessorat pel seu advocat, que li ho ha recomanat. Robert Huertas ha dit que té "la consciència molt tranquil·la" i ha explicat que, precisament, aquell 26 de gener, ell fins i tot va actuar de mitjancer per evitar enfrontaments.

"Quan hi havia alguna actuació fora de lloc provava de calmar els ànims", ha dir Huertas. "I fins tot, els Mossos d'Esquadra que eren allà ho van veure i, quan s'havia de comunicar alguna cosa, venien a buscar-me", ha afegit.

El regidor de Torroella de Montgrí ha criticat que aquesta nova denúncia forma part "de la manera de procedir" de Cs, i ha acusat la formació taronja de voler "demonitzar" la CUP. "Potser aquell dia ja anaven amb la consigna d'haver de denunciar algú, i de tots els qui érem allà, jo era un dels més visibles", ha dit Huertas. El portaveu cupaire, però, també ha assegurat que ell no entra "dins el perfil" perquè, com la resta de membres de la formació, s'ha educat "en un entorn de pacifisme i assemblearisme".

Segona denúncia

Avui també s'ha sabut que la denúncia que va entrar a la Guàrdia Civil no és l'única per amenaces que hi ha contra Huertas. Dos càrrecs més de Cs, el diputat Héctor Amelló i el membre de la formació a Roses (Alt Empordà) José Arroyo en van presentar una altra. En aquest cas, davant la comissaria dels Mossos d'Esquadra de la Bisbal d'Empordà.

Ara, Huertas potser haurà d'anar a declarar davant dels jutjats. El més probable és que les dues denúncies s'acabin acumulant en una de sola.