Casadesús vol potenciar l'economia diversificada i situar el territori en l'eix mediterrani

El nou delegat del Govern a Girona diu que la paciència, la prudència i la perseverança marcaran la seva manera de fer

Després de setmanes de rumors aquest dimarts el Govern ha donat el darrer pas i ha nomenat Eudald Casadesús com a delegat del Govern a Girona. 'Accepto el repte amb honor i molta responsabilitat', ha manifestat Casadesús que prendrà possessió del càrrec el proper dijous al vespre a l'edifici de la Generalitat on s'hi traslladarà properament.


Casadesús ha assegurat que la voluntat és entrevistar-se el més aviat millor amb el delegat sortint, Jordi Martinoy (ERC), i esperar que el Govern nomeni els delegats territorials de cada àmbit per poder posar fil a l'agulla. Ara bé, el mateix Casadesús ha reconegut que caldrà esperar 'algunes setmanes' ja que el Govern encara té pendent de nomenar alguns secretari generals. 'Fins que totes les conselleries tinguin l'estructura a punt no es farà el desplegament territorial', ha manifestat Casadesús.

El nou delegat territorial té clar però quines han de ser les prioritats per a les comarques gironines en els pròxims quatre anys. Casadesús ha afirmat que Girona gaudeix d'una economia molt diversificada que té potencial en molts àmbits, entre els quals ha assenyalat l'agroalimentari, la indústria o el sector serveis. Per això, ha afirmat que potenciar aquesta economia diversificada ha de ser una de les prioritats a nivell territorial.

A més, Casadesús ha afirmat que cal 'potenciar al màxim la posició privilegiada' de Girona i, per això, un altre dels objectiu és l'impuls de l'eix mediterrani. Casadesús però ha volgut supeditar ambdós objectius a les línies de Govern que marqui el president, Artur Mas.

Malgrat ha afirmat que no s'esperava el nomenament, Casadesús ha assegurat que la feina feta els darrers sis anys com a president de CDC i cap de llista en les eleccions del 2006 han estat arguments que el president Mas ha tingut en compte a l'hora d'escollir-lo. 'Això m'ha donat un pòssit de coneixement de les comarques gironines que ha pogut influir en la decisió', ha reconegut Casadesús.

Quasi 30 anys en la política

Eudald Casadesús va néixer a Ripoll el 19 de juliol 1953. Està casat i és pare de dos fills i és llicenciat en Ciències Químiques, especialitat de química orgànica per la Universitat Autònoma de Barcelona. És professor de Secundària però actualment es troba en excedència.

Des de 1982, Eudald Casadesús és militant de Convergència Democràtica de Catalunya.
Regidor de l'Ajuntament de Ripoll entre el 1983 i el 2007, en va ser alcalde entre els anys 1995 i 2003. També va ser president del Consell Comarcal del Ripollès entre els anys 1987 i 1995. Diputat al Parlament de Catalunya des de 1992. Des de l'any 2004 és president de la Federació de CDC de les comarques gironines. Un càrrec que mantindrà i que compaginarà amb el de delegat del Govern.

L'acceptació del càrrec de delegat del Govern l'obliga a renunciar a l'escó de diputat. Un lloc que ocuparà l'alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, que anava de número 10 en la llista gironina de les passades eleccions.

Després d'encapçalar la llista de CiU al 2006, a les passades eleccions va ocupar el tercer lloc per darrera de l'alcalde de Figueres, Santi Vila, que va ser l'escollit per anar de número 1. Vila però ja va deixar clar des del primer moment el seu compromís amb la ciutat de Figueres i va anunciar que no ocuparia cap càrrec dins el nou govern d'Artur Mas.