Territori treu a licitació la redacció de l'estudi informatiu de la variant nord d'Olot

L'actuació definirà les alternatives de traçat del tram entre el futur enllaç Olot oest la connexió amb l'A-26

Territori ha tret a licitació, a través d'Infraestructures.cat, la redacció de l'estudi informatiu i d'impacte ambiental de la variant nord d'Olot (Garrotxa). En concret, del tram entre el futur enllaç oest i la connexió amb l'A-26. El document analitzarà les diferents alternatives del traçat, inclosa la part que afecta l'Hostal del Sol.

La infraestructura busca millorar la mobilitat a l'entorn del municipi reduint el volum de trànsit que ha de travessar-lo des del túnel de Bracons. Aquest tram, juntament amb la variant de les Preses i l'altre tram de variant previst al municipi, permetrà completar el corredor Vic-Olot, per Bracons. La nova carretera, a més, disposarà de tres connexions amb la xarxa local: dos als extrems de l'actuació (enllaç Olot oest i enllaç amb l'A-26 i C-153) i un enllaç centra a l'altura del polígon industrial Pla de Baix.

La Generalitat ha decidit tirar endavant els tràmits després que l'Estat reiterés fa uns mesos el seu compromís amb el finançament de les obres. L'alcalde, Josep Maria Corominas, ha celebrat el nou pas i ha assegurat que això permetrà tenir definit el traçat i totes les alternatives possibles al llarg d'aquest any.