Els veïns de Torre Gironella a Girona porten més d'una setmana sense cap tall de llum

El vicealcalde haurà de respondre fins a 110 preguntes sobre les apagades al ple

Els veïns de Torre Gironella ja fa més d'una setmana que no pateixen cap tall de llum. L'Ajuntament de Girona i Endesa van acordar sectoritzar la xarxa elèctrica per detectar aquells punts en què la línia patia sobrecàrregues, que acaben deixant parts senceres del barri a les fosques. Això ha posar fre als fraus i, des de fa uns deu dies, el president de l'Associació de Veïns, Rafa Lobato, assegura que el problema "ja s'ha solucionat".
Precisament, aquest proper dilluns el vicealcalde Eduard Berloso compareixerà al ple per donar explicacions sobre els talls de llum que, des de fa setmanes, pateixen diversos barris de la ciutat. Ho farà després que tota l'oposició en bloc li reclamés. Els diferents grups (ERC, CUP, PSC, PP i Cs) han entrat fins a 110 preguntes a registre perquè Berloso les respongui.
 
Precisament, al ple del gener, un grup de veïns de Torre Gironella va anar-hi a protestar i a reclamar que se solucionessin les apagades al barri. Eren cap a una quinzena i van exhibir folis amb les frases 'Volem llum' o 'No més talls'.
 
Ara, però, des de fa deu dies, la problemàtica en aquest sector de la ciutat ja s'ha resolt. Ha estat després que, com també s'ha fet en altres llocs, l'Ajuntament i la companyia Endesa acordessin sectoritzar la xarxa elèctrica del barri. Això permet detectar fraus i anul·lar aquells punts on es detectava que la línia patia sobrecàrregues. D'aquesta manera, s'evita que la resta dels habitatges també es quedin a les fosques.

El president de l'associació de veïns, Rafa Lobato, explica que en les darreres setmanes el barri havia patit "molts i molts" talls de llum, i que la situació s'havia convertit en un autèntic "problema". Ara, però, ja no hi ha hagut més apagades. "Vam demanar a l'Ajuntament que se solucionés i s'ha solucionat", diu Lobato.

Fins a 110 preguntes

A més de Torre Gironella, els talls de llum d'aquest hivern també han afectat els barris de Font de la Pólvora, Germans Sàbat, Sant Narcís i el Pont Major. En el cas de la Font de la Pólvora –on s'han detectat nombrosos fraus- l'Ajuntament i Endesa també van començar a sectoritzar la xarxa elèctrica del barri. A més, el consistori ha atès aquells veïns que s'havien vist forçats a punxar la llum per necessitat i els ha ajudat a regularitzar la seva situació.

La problemàtica de les apagades, però, va fer que tota l'oposició en bloc forcés la compareixença al ple del vicealcalde Eduard Berloso per donar explicacions. Berloso ho farà al ple d'aquest febrer, on haurà de respondre totes les preguntes que aquests dies han entrat els diferents grups (ERC, CUP, PSC, Cs i PP).

El vicealcalde s'estarà estona parlant, perquè en total haurà de respondre fins a 110 preguntes. El grup que n'ha presentades més són els socialistes (en concret, 53). Ciutadans n'ha entrades 23, el PP setze i tant la CUP com ERC n'han presentades nou cadascun.