Demanen la condicional per a l'acusat de matar un jove a l'exterior d'una discoteca a la Jonquera

L'advocat diu que no hi ha 'indicis consistents' que permetin provar que el seu client va apunyalar la víctima

La matinada del dia de Sant Esteve de 2009, un jove marroquí de 29 anys va morir apunyalat a l'exterior de la discoteca 'Defi Night' de la Jonquera. Segons sembla, el detonant de tot va ser una discussió que va començar a dins la discoteca, quan el Hardaj va molestar la seva exparella, que en aquell moment estava sortint amb la víctima.


Això va provocar que l'altre noi estampés una ampolla de vidre contra el cap d'el Hardaj, i que el personal de la discoteca els expulsés. Un cop a fora, la batussa va anar a més i va degenerar en una baralla entre dos grups de joves magribins. Va ser aleshores quan, segons sosté el fiscal, el Hardaj va clavar dues ganivetades a la víctima, una de les quals li va tocar el cor.

El jove va morir gairebé a l'instant a pocs metres de la porta de la discoteca. El Hardaj va fugir del lloc juntament amb tres joves més, però al cap de dos dies es va anar a entregar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra. Des d'aleshores, es troba empresonat en espera del judici. El fiscal li imputa un delicte d'homicidi, que comporta penes d'entre deu i quinze anys de presó.

La defensa d'el Hardaj, encapçalada per l'advocat Antoni Quera, va presentar un recurs d'apel·lació a l'Audiència de Girona perquè l'alliberin. Aquest matí, durant la vista, el lletrat ha demanat que es concedeixi la llibertat provisional al seu client, perquè no hi ha 'indicis consistents' que l'incriminin.

Quera sosté que cap dels vint testimonis que van declarar al jutjat va assenyalar Hardaj com a autor del crim, i indica que no hi ha risc que el jove fugi un cop se l'alliberi. El fiscal, però, no comparteix aquesta tesi i reclama que el Hardaj segueixi entre reixes en espera del judici.

El testimoni de la xicota

Per a l'acusació pública, la principal prova que incrimina el Hardaj és el testimoni de la parella de la víctima. La xicota, que ja va presenciar la discussió a dins la discoteca, va declarar haver vist com el processat enfonsava el ganivet al cos de la víctima a l'exterior del local.

El fiscal, a més, també sosté que, en cas que s'alliberés el Hardaj, hi hauria risc de fugida, perquè el jove no té feina i es troba en situació irregular. A més, l'acusació també ha recordat que el processat es va entregar als Mossos d'Esquadra quan la policia ja el tenia identificat, i que va rentar la roba que portava aquella nit per fer desaparèixer proves.