Multen amb 720 euros l'home que va fer caure l'exparella pel balcó durant una discussió a Roses

La víctima no ha assistit al judici perquè està complint condemna a França per un delicte d'homicidi

El cas, que aquest dilluns finalment ha arribat a judici, va passar ara fa dotze anys. L'acusat, un home de procedència marroquina, havia mantingut una relació sentimental amb la víctima, que aleshores estava embarassada. Cap a les dues de la tarda de l'1 de juliol del 1998, Layachi va anar a trobar l'exparella al pis on vivia, situat a l'avinguda de la Platja de la urbanització Santa Margarida de Roses.


L'home va trucar el timbre amb insistència i, com que la dona no l'obria, es va encabritar i va fer saltar la porta de l'habitatge. Un cop a dins, Layachi va començar a cridar i a insultar la víctima. La dona, atemorida, va anar reculant fins al balcó. Un cop allà, el processat ha admès que havia donat una empenta a la víctima.

A conseqüència del cop, i com que la barana del balcó no feia més d'un metre, la dona va caure daltabaix des d'una alçada de dos pisos i es va fracturar la pelvis. Després de la declaració de Layachi, el fiscal ha rebaixat considerablement la seva petició inicial, perquè -al seu entendre- ha quedat acreditat que el processat no volia matar la dona quan la va empènyer.

En un principi, l'acusat s'enfrontava a nou anys de presó per un delicte de temptativa d'homicidi. L'acusació pública, però, ha acabat sol·licitant que se li imposi una pena de tres mesos de presó, o bé una multa de 720 euros, per un delicte de lesions amb imprudència greu amb l'atenuant de dilacions indegudes.

Dilacions indegudes

Precisament, una de les raons que han motivat aquesta rebaixa de pena han estat, precisament, els dotze anys que han passat fins que el cas ha arribat a judici. Entre els motius d'aquest retard hi ha el fet que, durant vuit anys, Layachi va estar en crida i cerca fins que la policia el va detenir al Prat de Llobregat, ciutat on vivia.

La defensa de Layachi s'ha adherit a la petició feta pel fiscal i el cas ha quedat vist per a sentència. La víctima no ha assistit al judici perquè actualment es troba empresonada a la presó de Lapaume (França), on compleix nou anys de condemna per un homicidi. Per això, la dona ha hagut de donar el seu vistiplau al pacte entre fiscal i defensa mitjançant videoconferència.