Detingut el membre del CDR de Cerdanya que no es va presentar a declarar als jutjats de Puigcerdà

La policia l'arresta a Vilanova i la Geltrú

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dijous a Vilanova i la Geltrú a Tomàs Sayes, l'integrant del CDR de Cerdanya i membre del secretariat nacional de l'ANC que va decidir no presentar-se a declarar als jutjats de Puigcerdà, que l'havia citat com a investigat per un delicte de manifestació il•legal en el marc d'una protesta contra el jutge Pablo Llarena. El jutjat va emetre l'ordre d'arrest el 17 de desembre passat, gairebé una setmana després que hagués desobeït el requeriment judicial per segon cop –ja ho havia fet el 28 de novembre en una primera citació-. Els mossos l’han traslladat als jutjats de la capital del Garraf on el magistrat li ha comunicat la seva imputació i l’ha deixat en llibertat, segons han confirmat fonts de la defensa.

Els fets investigats estan relacionats amb una caminada reivindicativa celebrada el 30 de març de l’any passat entre Alp i Das. Sayes va ser identificat per la policia catalana com a portaveu de l'acció perquè ell va explicar als Mossos d’Esquadra quin seria el recorregut de la marxa el mateix dia de la protesta, si bé la manifestació no havia estat comunicada legalment amb dies d’antelació.

Fonts de la defensa han detallat a l’ACN que la justícia l’investiga com a organitzador d’una manifestació il•lícita amb tinença d’armes. A banda de no haver comunicat la marxa, aquella tarda la policia va intervenir un puny americà i una porra extensible a dos dels manifestants. La defensa insisteix que Sayes no duia cap arma i lamenta que se l’ha identificat com a organitzador perquè ell “va voler col•laborar amb la policia per concretar-los el transcurs de la marxa i facilitar que poguessin tallar el trànsit si era necessari”.

“Tenien les seves dades perquè ell els les havia donat de bona fe i les han utilitzat per encausar-lo”, critica l’advocada que l’ha assistit aquest dijous davant el jutge a Vilanova. Tot i que el dia dels fets la policia va vincular Sayes amb una pintada apareguda aquella tarda contra el jutge Pablo Llarena, finalment el magistrat no li imputa cap delicte sobre aquesta qüestió.

Tomàs Sayes era a Vilanova i la Geltrú per motius laborals. Un cop traslladat davant el jutge, s’ha acollit al dret a no declarar i ha quedat en llibertat al cap de poques hores. Aquest dijous al vespre el CDR de Cerdanya ha convocat un acte de protesta a les 19 h davant dels jutjats de Puigcerdà.