'La Caixa' ja ha canviat 48.000 llibretes de Caixa Girona des de principis d'any

L'entitat financera encara no confirma quantes oficines es tancaran tot i que podrien sobrepassar el centenar

L'estructura informàtica de Caixa Girona s'ha integrat a la de 'la Caixa' després del procés d'absorció de l'entitat barcelonina sobre la gironina. Aquesta unió ha suposat modificacions als antics clients de l'entitat gironina que han hagut de canviar les llibretes i les targetes. Segons fonts de l'entitat barcelonina, al llarg dels tres primers dies laborables de l'any (3, 4 i 5 de gener), ja s'han canviat 48.000 llibretes de Caixa Girona. En algunes oficines de l'entitat a les comarques gironines es van registrar algunes cues de clients durant el primer dia laborable del 2011 per dur a terme aquests canvis operatius. En aquest primer dia, 'la Caixa' va canviar 18.000 llibretes de l'entitat gironina.


A més, durant el mes de desembre, l'entitat financera va enviar unes 160.000 noves targetes per substituir les de Caixa Girona, i per comoditat del client s'ha mantingut el mateix número secret i s'ha incorporat el Caixaprotect que protegeix de fraus i robatoris.

Més d'un centenar d'oficines fora de la demarcació de Girona

D'altra banda, 'la Caixa' encara no confirma oficialment quantes oficines es tancaran, de les que es calculen com a excedent després de l'absorció, tot i que podrien sobrepassar el centenar i es podria tractar d'oficines situades fora de les comarques gironines. Tot i que l'entitat tampoc avança quan es començaran a fer aquests tancaments, tot apuntaria que durant el mes de gener tancaran les primeres oficines. I és el que procés de fusió per absorció de l'entitat barcelonina sobre la gironina ha fet que hi hagi oficines de l'entitat financera a tocar en molts municipis.

Caixa Girona va deixar d'existir oficialment com a societat durant les festes de Sant Narcís, diada de la ciutat, i també va desaparèixer la imatge corporativa a les oficines de l'entitat gironina. El 3 de novembre del 2010, els presidents de les dues entitats van formalitzar, davant del Registre Mercantil, la nova societat que incloïa els actius de Caixa Girona dins 'la Caixa' arran d'una fusió per absorció.

Durant el mes de novembre els operaris van canviar els cartells de les 228 oficines de Caixa Girona perquè lluïssin ja l'estrella mironiana insígnia de 'la Caixa'. Els canvis, però, no només es van fer a les oficines sinó que la fins llavors seu central de Caixa Girona es va despenjar el 'peix' i s'hi va posar l'estrella de 'la Caixa', ja que actualment és la seu de l'entitat a Girona.