Eudald Casadesús, nou delegat del Govern a les comarques gironines

El diputat gironí ha rebut aquest matí una trucada del president Mas per propasar-li oficialment el càrrec

Malgrat el nom d'Eudald Casadesús sonava com a ferm candidat a delegat del Govern des del triomf electoral de CiU, les travesses no s'han confirmat fins aquest dilluns. Aquest matí Casadesús ha rebut una trucada del president Mas per proposar-li el càrrec. Des que al 2004 fou nomenat president de CDC a les comarques gironines, Eudald Casadesús ha destinat els darrers anys a recórrer la demarcació al capdavant de la federació i, per tant, l'atribut de coneixedor del territori ha jugat en el seu favor.


Després de la proposta oficial per part del president de la Generalitat, queda pendent que el Consell Executiu de Govern aprovi el nomenament. Casadesús substituirà el republicà Jordi Martinoy al cadpavant del càrrec. Martinoy ha estat delegat durant la darrera legislatura i, un cop abandoni el càrrec, serà el número 2 de la llista d'ERC a les eleccions municipals a la ciutat de Girona.

Amb la incorporació al Govern, Casadesús abandonarà el seu escó de diputat. També ho haurà de fer l'actual alcalde de Lloret, Xavier Crespo, que ha estat nomenat aquest dilluns secretari general de Seguretat, en substitució de Joan Delort. Els seus escons els ocuparan l'alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, i l'alcalde de Fornells de la Selva (Gironès), Gabriel Casas.

Després de quasi 20 anys de militància, aquest serà el primer càrrec de responsabilitat de Govern que tindrà Casadesús.

Un polític reflexiu provinent del municipalisme

Eudald Casadesús va néixer a Ripoll el 19 de juliol 1953. Està casat i és pare de dos fills i és llicenciat en Ciències Químiques, especialitat de química orgànica per la Universitat Autònoma de Barcelona. És professor de Secundària però actualment es troba en excedència.

Des de 1982, Eudald Casadesús és militant de Convergència Democràtica de Catalunya.
Regidor de l'Ajuntament de Ripoll entre el 1983 i el 2007, en va ser alcalde entre els anys 1995 i 2003. També va ser president del Consell Comarcal del Ripollès entre els anys 1987 i 1995.

Diputat al Parlament de Catalunya des de 1992. Des de l'any 2004 és president de la Federació de CDC de les comarques gironines. Un càrrec que mantindrà i que compaginarà amb el de delegat del Govern.

Després d'encapçalar la llista de CiU al 2006, a les passades eleccions va ocupar el tercer lloc per darrera de l'alcalde de Figueres, Santi Vila, que va ser l'escollit per anar de número 1. Vila però ja va deixar clar des del primer moment el seu compromís amb la ciutat de Figueres i va anunciar que no ocuparia cap càrrec dins el nou govern d'Artur Mas.