Els Mossos realitzaran 72 controls d'alcoholèmia durant la nit de Cap d'Any

La previsió és fer unes 2.500 lectures en total a tot el territori

Entre les deu de la nit del dia 31 de desembre i fins dos quarts de deu del matí del dia 1 de gener s’establiran 72 controls específics d’alcoholèmia i detecció de substàncies estupefaents a tot territori, en els quals es preveuen realitzar aproximadament unes 2.500 lectures d’alcoholèmia segons han apuntat avui Mossos d'Esquadra.

 

La Divisió de Trànsit dels Mossos d’Esquadra destinarà per aquesta nit gairebé 300 efectius. Un nombre que es veurà incrementat amb dotacions de Seguretat Ciutadana i de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) per les diferents regions policials. D’altra banda, destaquen, també, els macrocontrols que s’establiran a l’àrea metropolitana de Barcelona entre les sis de la matinada i dos quarts de deu del matí.

 

Durant la nit de Cap d’Any els desplaçaments no acostumen a ser de llarg recorregut, sinó bàsicament a localitats veïnes i per vies ja conegudes. És per això, que el Servei Català de Trànsit (SCT) i els Mossos d’Esquadra aconsellen als conductors que no abaixin la guàrdia i que extremin la prudència, ja que els trajectes curts solen ser tan perillosos o més que els moviments de llarga distància.

També es demana als conductors que adaptin la seva circulació a les circumstàncies del trànsit i de les vies per on es desplacin. I, especialment, es recorda els perills de combinar l’alcohol i la conducció, sobretot en aquests dies festius en què tothom es reuneix per celebrar les festes en família i es poden produir excessos en els àpats o en les revetlles. Des de Mossos d’Esquadra es recorda la importància de comptar amb la figura del conductor substitut.