Torra, després de visitar Bassa a la presó: ''Vol anar a Madrid a explicar-los la veritat''

El president s'ha trobat amb l'exconsellera a Puig de les Basses

El president del Govern, Quim Torra, ha visitat l'exconsellera Dolors Bassa a la presó de Puig de les Basses, aquest dijous a la tarda. En sortir-ne, Torra ha valorat la trobada amb un missatge a Twitter: "Com sempre, l'energia que transmet és extraordinària. Vol anar a Madrid a explicar-los la veritat i tota la veritat, no pas a defensar-se de res", ha subratllat.

La visita ha tingut lloc poques hores abans del trasllat de Bassa -i la resta de "presos polítics"- cap a les presons madrilenyes. El Consell Executiu es reunirà de forma extraordinària aquest divendres a les 13:00 hores i aprovarà una declaració institucional de suport als presos i de denúncia d'un judici que consideren polític.

Així, el Govern es reunirà demà al migdia al Palau de la Generalitat, coincidint amb el trasllat dels presos independentistes a centres penitenciaris de Madrid per ser jutjats per l'1-O, segons ha pogut saber aquest diari. L'executiu compta reunir-se a les 13:00 hores perquè preveu que els presos ja hauran deixat els centres penitenciaris catalans, i Torra ja haurà finalitzat la seva visita a Brians II, on vol acomiadar-los abans que marxin a Madrid.