Madrenas creu que el TSJC busca ''decapitar'' l'AMI

L'alcaldessa de Girona busca "fórmules imaginatives" per revertir la sentència

La sentència del TSJC anul·lava un decret d'alcaldia signat per l'aleshores alcalde de Girona, Carles Puigdemont, autoritzant el pagament de la quota anual de l'AMI. L'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, creu que la resolució és una "pota més" de la "repressió" orquestrada per l'estat espanyola contra la societat catalana en el seu conjunt. "Estan aplicant un sistema repressiu contra la dissidència que s'està fent molt evident", ha afirmat Madrenas.

L'alcaldessa creu que darrere d'aquesta resolució judicial hi ha un intent de "decapitar" l'AMI, una associació que en els seus estatuts recull que és un espai de debat per impulsar iniciatives que contribueixin a dur Catalunya cap a la independència. "Per l'Estat té molta importància decapitar una associació com aquesta, doncs farem el possible perquè no es decapiti perquè també hi ha moltes fórmules de fer les coses", ha afirmat Madrenas.

Marta Madrenas troba d'una "gravetat extrema" que els tribunals serveixin com a eina per reprimir "ja no només les persones dissidents, sinó qualsevol entitat que algú pugui interpretar que té una manera diferent de veure les coses".

En aquesta línia, també ha assegurat que considera "ridícul" l'argument esgrimit per la sala contenciosa administrativa del TSJC a l'hora d'anul·lar el decret d'alcaldia. La sentència al·lega que els objectius de l'AMI estan relacionats amb la configuració política de Catalunya i, per tant, sobrepassa els interessos municipals. "Tractem moltes qüestions que sobrepassen estrictament el municipi, sinó no podríem fer res en matèria de Medi Ambient, residus o cultura", ha exposat.

L'alcaldessa també ha criticat que aquesta sentència contra el pagament de la quota sigui conseqüència d'una acció de la delegació del govern espanyol. Madrenas ha recordat que un jutjat contenciós administratiu de Girona va inadmetre el recurs contra el decret d'alcaldia, però l'estat espanyol va recórrer la resolució al TSJC. "Això surt quan ja hi ha un altre govern, i això em fa pensar que es manté inalterable la voluntat de l'Estat de lluitar contra la dissidència política", ha dit.

Madrenas ha exposat que estan analitzant la sentència, també conjuntament amb l'AMI, per valorar les opcions jurídiques que tenen. En paral·lel, però, remarca que es busquen "fórmules imaginatives" per intentar revertir la resolució judicial.

Segons l'alcaldessa, ara estan en aquest punt d'anàlisi de la resolució i, per tant, per ara no es plantegen reclamar el retorn dels diners de les quotes abonades fins al moment, tal i com reclamava el grup municipal de Cs.

Cs va anunciar que, si no es reclamava el retorn dels diners pagats des del 2012, estudiarien emprendre accions legals. Madrenas ha defensat l'acció del govern municipal al llarg d'aquests anys i ha afirmat que també es reserva el seu dret d'actuar contra possibles denúncies falses o intromissions al seu dret a l'honor.