La cavalcada a Girona mostrarà com els Reis deixen els regals als balcons més alts

Els patges creuaran l'Onyar amb tirolina i escalaran balcons per ensenyar com arriben a totes les llars

Els Reis demostraran aquest any com són capaços d'arribar a totes les cases de Girona, visquin on visquin els nens. Ho faran amb una demostració a la plaça del Vi, on es llançaran amb tirolina des de la façana de l'ajuntament fins a un edifici veí. Però abans, i perquè ho puguin veure més nens -davant l'aforament limitat de la plaça del Vi- repetiran la maniobra amb un recorregut més llarg i espectacular. Així, sortiran amb tirolina des del vèrtex de la Muralla situat darrere els Jardins de la Infància, per creuar l'Onyar i arribar fins al costat de la passera de l'Alferes Huarte, per on creuaran els Reis. Faran la demostració a la plaça del Vi tres patges carregats amb regals, i seran fins a cinc els que creuaran el riu.


Com cada any, els Manaies de Girona seran els encarregats d'acollir els Reis, que aniran amb una comparsa formada per 320 persones. També el recorregut serà el de les edicions anteriors. Així, a les quatre de la tarda del 5 de gener sortiran les precavalcades des de Sant Lluc per acabar al campament reial dels Jardins de les Pedreres. Després, a tres quarts de cinc, una xocolatada acompanyarà la sortida dels primers patges des del campament.

La demostració amb tirolina per creuar l'Onyar serà a les cinc de la tarda. I poc després, a dos quarts de sis, els Reis es trobaran a la tenda reial del campament. Aquest es començarà a desmuntar i la cavalcada passarà per la Pujada de les Pedreres. A les sis de la tarda creuaran el pont de l'Alferes Huarte, i començaran el recorregut fins a arribar cap a les vuit del vespre a la plaça del Vi. Un cop allà, cap a dos quarts de nou els escaladors reials mostraran com entreguen els regals a les cases usant de nou la tirolina, que travessarà la plaça des de la façana de l'ajuntament fins a una de veïna. I cap a un quart de deu de la nit es posarà punt i final a la cavalcada.

Quant als carrers per on transcorrerà la comitiva, sortirà dels Jardins de la Muralla, anirà pel carrer del Carme per creuar la passera de l'Alferes Huarte, seguirà pel carrer Ultònia i el de la Creu, continuarà pel de Joan Maragall i el d'Álvarez de Castro, creuarà la plaça Marquès de Camps, circularà per la Gran Via Jaume I, i passant per la plaça Catalunya arribarà fins a la del Vi.

Una cavalcada ben dolça

Els Reis tampoc s'han oblidat dels caramels, i en repartiran més de mitja tona durant tot el recorregut. En cas que en sobrin, els donaran als nens ingressats als hospitals. També fent una crida a la solidaritat aquest Nadal, la regidora d'Activitats de Dinamització al Territori, Pilar Prats, ha demanat en la presentació de la cavalcada aquest dilluns que tothom que pugui entregui joguines a punts de recollida com els de la Creu Roja o Càritas.

D'altra banda, aquest any s'han arranjat els vestits dels homes del foc de la comitiva per tal que siguin ignífugs, i perquè els que s'usaven fins ara havien quedat ja obsolets, segons ha explicat el president dels Manaies de Girona, Narcís Reixach.