Madrenas recorda a Bramon que Adif ja es va comprometre a reposar la plaça Espanya el 2017

Madrenas diu que no cal "obrir cap debat" sobre aquest punt

Dijous passat, el subdelegat va avançar que volia reunir-se amb l'alcaldessa de Girona aquesta setmana per tractar les reposicions pendents del TAV a la ciutat. Bramon, que a l'octubre va decidir ser l'interlocutor directe de l'Estat amb l'Ajuntament, va explicar que Adif havia respost "positivament" i que s'avenia a assumir part de la reurbanització de la plaça Espanya.

El subdelegat ja va admetre, però, que les negociacions amb el consistori no serien "un plis-plas", perquè calia veure qui faria què. Aquell mateix dia, la Subdelegació va enviar una carta a l'alcaldessa, on li proposava reunir-se aquest dijous al matí.

L'Ajuntament ja va avançar que l'alcaldessa no podria trobar-se amb Bramon per la impossibilitat de quadrar agendes. I que, a la seva carta de resposta, Marta Madrenas delegaria l'assistència al regidor del Projecte Ferroviari, Carles Ribas, perquè és ell qui s'encarrega directament de les reposicions pendents del TAV.

La carta es va enviar ahir mateix i ara n'ha transcendit el contingut. D'entrada, l'alcaldessa coincideix plenament amb Bramon "en la voluntat de resoldre de manera definitiva els projectes pendents relacionats amb l'arribada del TAV i que són competència de l'estat espanyol". I li diu al subdelegat que aquest és un tema "de màxim interès per a la ciutat i els veïns i veïnes, que acumulen anys de retards i molèsties".

Acord amb Adif

Marta Madrenas, però, aprofita la resposta per recordar-li a Bramon que ja hi ha un acord "total" amb Adif perquè l'Estat es faci càrrec de la reposició de plaça Espanya. Subratlla que així es va decidir en una reunió a Madrid, celebrada el 21 de març del 2017.

Per part de l'Ajuntament, a la trobada hi van assistir tant ella mateixa com el regidor Carles Ribas i tècnics municipals. I per part d'Adif, l'aleshores president Juan Bravo, directors generals i tècnics de l'empresa estatal. "En aquella reunió Adif es va comprometre a reposar la plaça Espanya, reconeixent que era la seva obligació després d'haver-hi traslladat l'estació provisional d'autobusos", subratlla la carta de l'alcaldessa.

"Per tant –continua Madrenas- ara no procedeix obrir cap debat sobre aquesta obligació, perquè l'acord ja estava pres, sinó que allò que cal és marcar el calendari per a l'execució d'aquesta obra i també dels projectes pendents". I aquí, l'alcaldessa de Girona recorda al subdelegat que, a finals de l'any passat, l'Ajuntament ja va fer arribar a Foment quina era la seva proposta per a l'obra de plaça Espanya, "que compta amb la participació dels veïns".

"Atès l'acord polític del març del 2017, correspon ara a l'administració de l'Estat trobar la fórmula per complir-lo, i plantejar els terminis i les solucions tècniques per tirar endavant els projectes", reitera Madrenas.

L'alcaldessa tanca la carta informant al subdelegat que delega a Carles Ribas l'assistència a la reunió. Li diu que aquest dijous al matí –la data que proposava Bramon- serà "impossible" fer la trobada, però que tant aquella tarda com divendres el regidor i els tècnics "tindran absoluta disponibilitat per tancar agendes i arribar a acords". "Tenen la meva instrucció d'estar a l'espera de quadrar un nou horari per fer la reunió i així accelerar al màxim tots els projectes", conclou Madrenas.

Reunió divendres

L'Ajuntament de Girona ha acceptat fer la reunió per les reposicions pendents del TAV aquest divendres al migdia. La trobada se celebrarà a dos quarts de dotze a la Subdelegació. Per part de l'Estat, hi assistiran el subdelegat Albert Bramon i representants d'Adif.

Per part de l'Ajuntament, el regidor del Projecte Ferroviari Carles Ribas i tècnics municipals. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, com ja va fer saber al subdelegat, no hi anirà per incompatibilitats d'agenda.

El consistori remarca que la trobada, entre d'altres, ha de permetre fixar calendaris per la reposició de plaça Espanya. Fonts de la Subdelegació expliquen que la seva voluntat és "col·laborar" per tancar acords que permetin resoldre unes obres que "han causat moltes molèsties a una part important de la ciutadania" i que "s'han allargat massa en el temps".