Coneix quines carreteres gironines passen de 100 a 90 km/h a partir d'avui

L'objectiu és reduir el nombre d'accidents mortals

Els equips de conservació i manteniment del Departament de Territori i Sostenibilitat canviaran més de 250 senyals de limitació de velocitat de 100 km/h a la xarxa viària de titularitat de la Generalitat.
En concret, es col·locaran 266 nous senyals en uns 500 km de carreteres convencionals, amb motiu de la modificació del límit màxim de velocitat en aquest tipus de vies. Aquesta actuació abastarà una vintena de carreteres de tot Catalunya.
 
Es tracta, en general, de vies d’un carril per sentit de la circulació i un voral d’1,5 metres d’amplada on fins ara els turismes podien circular fins als 100 km/h. Cal recordar que hi ha trams en aquestes carreteres que compten amb limitacions específiques de la velocitat i on, per tant, no s’aplica aquesta mesura.
 
Les carreteres gironines afectades per la mesura son les; C-66, C-31, C-26, C-65 i C-25

Menys accidents

La Dirección General de Tráfico (DGT) ha recordat que la modificació de l'article 48 del Reglament General de Circulació afectarà 11.856 quilòmetres dels prop de 14.420 que té la xarxa de carreteres convencionals de l'Estat. Durant els últims 30 dies s'han retirat o canviat els senyals amb els límits de velocitat antics. En total han estat 2.719 indicadors, amb un cost de 526.000 euros, IVA a banda. Des de la DGT s'ha indicat que la reducció de velocitat anirà acompanyada de més controls policials.
 
Ambdues mesures tenen l'objectiu de reduir la sinistralitat a les carreteres, i en aquest sentit des de la DGT s'ha explicat que de les 1.321 víctimes mortals que hi va haver a vies interurbanes el 2017, 1.013 van tenir lloc a carreteres convencionals.