Rufus Wainwright obrirà el Festival Jardins de Cap Roig

També actuaran The Beach Boys, Gotan Project, Guillamino i George Benson entre d'altres

Martí Pérez, director del Festival ha presentat des de la terrassa del luxós hotel Condes de Barcelona el programa de la present edició del certamen. Ho ha fet acompanyat del president de Caixa Girona, Manel Serra, i els alcaldes de Palafrugell, Sergi Sabrià, i de Mont-Ras, Manel Montalbán, dos municipis involucrats en el Festival per la seva proximitat i vinculació amb els jardins de Cap Roig.

Pérez segueix al capdavant del certamen amb la seva empresa Concert Studio, que enguany assumeix molta més responsabilitat econòmica que en d'altres ocasions. Caixa Girona continua essent el principal patrocinador amb una aportació de 500.000, però no s'acosta a la inversió feta en les edicions passades.

Amb tot, la cessió dels Jardins, propietat de l'entitat financera, segueix sent la gran aportació de Caixa Girona al Festival. El Festival Jardins de Cap Roig compta enguany amb un pressupost de 3,2 milions d'euros, i malgrat se celebra en un context de crisi, Martí ha defensat que serà 'probablement el millor dels darrers anys'.

Posteriorment, Martí ha expressat que el certamen 'sent que té una certa importància' per a l'economia de la zona, i ha recordat que és un festival que 'anima l'activitat econòmica de la comarca i als habitants i visitants de la zona durant la temporada d'estiu'.

De fet, enguany hi actuaran més artistes que el 2009, i si la crisi es pot percebre d'alguna manera és potser en els preus de venda de les entrades, que s'abarateixen una mica respecte la darrera edició per afavorir l'assistència de públic. Els abonaments ja estan a la venda.

Cartell de luxe

El reguitzell d'artistes internacionals i locals de renom que participaran al Festival és notable. Entre el 2 de juliol i el 17 d'agost passaran pel seu escenari 22 artistes, entre els que destaquen, a més dels mencionats, Sinnéad O'connor, Diana Krall, Julio Iglesias, Diego 'El' Cigala, Ainhoa Artheta, Charles Aznavour, Pasion Vega, Antonio Orozco o Marlango.

Al marge d'aquests artistes, destaquen els concerts e 'Los Chichos del Coro', que seran telonejats per 'Els Virolets' i també l'opera infantil de la companyia Comediants 'La petita Flauta Màgica' o l'obra 'Boeing Boeing', adaptada per Paco Mir.

El Festival estrena per aquesta edició algunes activitats paral·leles a la programació musical. La més sorprenent, una cata de vins per a 200 persones que oferirà el sumiller del restaurant El Celler de Can Roca, i que culminarà amb un àpat al local dels germans Roca, que posseeix tres estrelles 'Michelin'.

D'altra banda, i segons ha explicat avui Martí, s'ha programat una conferència relacionada amb la música que pronunciarà el periodista Màrius Carol, o un 'club' per nens que farà les funcions de 'llar d'infants' mentre durin els concerts.