Ferran Adrià: ''El Bulli no torna perquè no ha marxat mai''

El xef ha anunciat que l'1 de maig obrirà un web amb el contingut de LABulligrafia

Ferran Adrià ha presentat al Madrid Fusión el seu projecte ElBulli1846, un laboratori d'innovació i experimentació gastronòmica amb 1.500 metres quadrats d'exposició interior i més de 3.000 exteriors.

"Ni serà un restaurant ni una universitat sinó un laboratori expositiu", ha assegurat Adrià durant la seva presentació a Madrid. El xef ha explicat que el projecte de Cala Montjoi, que s'ha hagut de reformar en diverses ocasions, ha conservat el menjador i la cuina de l'antic restaurant però que s'han renovat. Ha volgut deixar clar, però, que no tornarà a ser un restaurant pròpiament dit, tot i que s'hi menjarà i es crearan plats. "El Bulli no torna perquè no ha marxat mai", ha afegit.

Adria ha detallat que l'espai, que començarà el recorregut des del pàrquing, tindrà uns 3.000 metres quadrats d'exposició exteriors i 1.500 més a l'interior. A més, hi haurà diverses convocatòries anuals per crear equips d'entre 15 i 20 persones que "investigaran" sobre la cuina des de les instal·lacions.

D'altra banda, ha anunciat que a partir de l'1 de maig s'activarà un web on es podrà accedir als continguts de LABullipèdia. Es tracta d'un arxiu museu amb 90.000 objectes escanejats que es podran veure físicament en un espai expositiu de 6.000 metres quadrats a Barcelona l'any 2022.

Al mateix web hi haurà un apartat anomenat Sapiens, on desenvoluparà la 'Teoria de la Cuina' i on s'abordarà la innovació que va representar El Bulli per a la gastronomia, i ElBulliDNA, una plataforma de continguts on es podrà accedir entre d'altres coses a les receptes de l'antic restaurant, vídeos o presentacions.