L'ATM de Girona apuja un 2,86% els bitllets d'autobús i crea nous abonaments

Durant el darrer any, l'àrea de Girona ha registrat un increment de viatgers del 6,8%

El Consell d'Administració de l'ATM de Girona ha aprovat aquest dilluns la revisió de les tarifes de transport públic per a l'any vinent. A partir de l'1 de gener, els bitllets senzills i abonaments passaran a ser, de mitjana, un 2,86% més cars.


Segons ressalten des de l'Autoritat, la revisió de preus acordada se situa per sota l'increment mitjà que ha autoritzat aquest desembre la Comissió de Preus de Catalunya (que és del 3,5%). Així, per exemple, un abonament de deu viatges per a dues zones costarà 17,60 euros, o un de 50 viatges per al mateix recorregut costarà 49,50 euros.

Pel que fa als abonaments mensuals, aquests passaran a costar des de 45,30 a 87,70 euros, depenent de si es compra per a una, dues o tres zones.

L'any que ve, a més, les famílies monoparentals tindran els mateixos descomptes en transport públic que fins ara s'aplicaven a les nombroses. Així, els seus integrants gaudiran per primer cop d'una rebaixa de fins al 50% a les targetes T-Mes.

Nou abonament

L'arribada del 2011 també suposarà la creació d'un nou abonament exclusiu per a aquests dos col·lectius. La nova targeta, batejada com 'T-FM/FN 70/90' permet fer setanta desplaçaments integrats al llarg d'un mes i mig des del primer moment en què l'usuari puja a un autobús.

Es tracta d'un títol multipersonal per als membres d'una única família monoparental o nombrosa. Tant en el moment de comprar-lo als centres d'atenció al client com durant qualsevol desplaçament, els seus usuaris hauran de dur al damunt el carnet que els acredita com a membres d'una família nombrosa o monoparental.

6,8% més de viatgers

Durant el darrer any, el número de passatgers que han agafat algun dels transports públics inclosos a l'ATM de Girona s'ha incrementat un 6,8%. Segons dades de l'Autoritat Territorial de la Mobilitat, entre el novembre de l'any passat i aquest octubre, s'ha passat de 6,15 milions de viatgers fins a 6,56 milions. Si es pren en consideració l'increment interanual de la demanda des de l'any 2006, aquest arriba ja fins al 65,37%.