Un accident entre un cotxe i un autocar a l'AP-7 deixa un mort i sis ferits

El conductor del cotxe ha donat una taxa de 0,76 mg/l en la prova d'alcoholèmia i ha quedat detingut

Els altres ocupants de l'autocar han resultat il·lesos i es troben a l'àrea de servei de Porta Catalana. En total, en el vehicle hi viatjaven 17 persones, entre aquests 3 conductors i 14 passatgers. L'autocar era de matrícula ucraïnesa i feia el recorregut entre Madrid i Kiev.

El conductor del cotxe, Eric François Antoine C., de 51 anys i nacionalitat francesa, ha resultat il·lès i ha donat una taxa de 0,76 mg/l en la prova de contrast d'alcoholèmia. Per aquest motiu, el conductor ha quedat detingut.


L'accident ha provocat afectació viària a l'autopista en sentit nord, però la circulació ha quedat restablerta poc després de dos quarts de vuit del matí. En la gestió de l'accident han treballat deu dotacions de Mossos d'Esquadra, dotze dotacions dels Bombers de la Generalitat i els serveis sanitaris.

Els passatgers de l'autocar són ucraïnesos que viuen a Madrid i anaven a passar les festes de Nadal amb les seves famílies al seu país d'origen.

L'accident s'ha produït cap a tres quarts de tres de la matinada al quilòmetre 21,5 de l'autopista AP-7 on s'hi han vist implicats un cotxe i un autocar i posteriorment aquest ha bolcat. Com a conseqüència de l'accident, ha mort el conductor de l'autocar i un passatger ha resultat ferit greu i ha estat traslladat a l'Hospital Josep Trueta de Girona. També hi ha hagut cinc passatgers més que han resultat ferits lleus, que han estat traslladats a l'Hospital de Figueres, tot i que quatre d'ells ja han estat donats d'alta.

Excés de velocitat

La representat de la companyia Iberoskiv a Espanya ha assegurat que el conductor del turisme, que ha estat detingut després de l'accident perquè ha donat positiu en el control d'alcoholèmia, anava a una velocitat 'molt elevada'. A més, la companyia denuncia que a molts dels passatgers que han resultat il·lesos del xoc els ha desaparegut bona part de l'equipatge que havien vist després de la topada.

Segons ha explicat la representant de la companyia Iberoskiv a Espanya, els passatgers no sabien exactament com s'havia produït l'accident perquè quasi tots dormien. Tot i això, ha dit que tot apunta que el turisme ha tallat el pas a l'autocar i ha xocat contra la part davantera esquerra i llavors l'autocar hauria perdut el control i hauria bolcat. La representat ha assegurat que el turisme anava a una velocitat 'molt elevada' i que després del xoc l'autocar 's'ha arrossegat 200 metres per la carretera'.

A més, també ha explicat que la dona que ha resultat ferida en l'accident, i que segueix ingressada a l'Hospital Josep Trueta de Girona, està 'molt greu' ja que té fractures múltiples de pelvis i de clavícula. Cinc passatgers més han estat ingressats a l'Hospital de Figueres, tot i que quatre d'ells han estat donats d'alta durant el matí i un d'ells a la tarda. La representant de la companyia ha explicat que molts dels passatgers han hagut de rebre punts als braços a causa dels talls provocats pels vidres. 'Han viscut uns minuts horrorosos amb el soroll dels vidres contra el metall', ha apuntat.

Equipatge 'desaparegut'

D'altra banda, la representat d'Iberoskiv a Espanya també ha explicat que molts dels passatgers que han sortit il·lesos de l'accident han perdut l'equipatge que havien vist després de la topada. Segons ha explicat, els serveis sanitaris no els han deixat emportar res amb ells i hores després han rebut part de l'equipatge, tot i que faltaven moltes maletes que tenien després del xoc. 'És normal que en un accident es destrossin coses, però diverses persones ja m'han comunicat que el seu equipatge ha desaparegut i l'havien vist després de l'accident', ha sentenciat. A més, la representat ha dit que la policia ja ho està investigant.