Passa a disposició judicial l'autor confés dels quatre crims d'Olot

La família Tubert nega que hi hagués cap deute econòmic amb l'homicida

Fonts properes al cas també indiquen que l'home estaria molest amb els interessos que li cobraven per un deute d'una targeta visa de 4.000 euros a l'oficina de la CAM on va matar les altres dues persones.

L'Ajuntament d'Olot celebra aquest divendres l'últim dels tres dies de dol oficial decretats dimecres en un ple extraordinari després de conèixer un succés que ha consternat els habitants de la capital garrotxina.

La família Tubert nega el deute

La família dels constructors assassinats a trets a Olot desmenteix que degués mesos de salari a l'autor confés dels crims. Els familiars de Joan Tubert i el seu fill Àngel, que exerceixen l'acusació particular, neguen que el mòbil de l'assassinat sigui econòmic. Segons ha explicat el lletrat Carles Monguilod, la família vol deixar clar que tampoc havia amenaçat amb fer-lo fora i tenia feina assegurada com a mínim per als pròxims mesos. Pere Puig, de 57 anys, era un treballador de confiança de l'empresa de construcció i a vegades esmorzava amb els patrons. En alguna d'aquestes ocasions havia arribat a anunciar, bromejant, que es faria famós perquè mataria diverses persones. Les víctimes van ser quatre.

No hi havia cap deute desorbitat ni feia mesos que no cobrés. Els familiars dels constructors assassinats a trets dimecres al matí al bar de la Canya desmenteixen que darrere dels crims hi hagi una situació de 'desesperació econòmica'. La filla de Joan Tubert i germana d'Àngel, les dues primeres víctimes, exerceix l'acusació particular. L'advocat, Carles Monguilod, ha explicat a les portes dels Jutjats d'Olot que la família té molt interès en deixar clar que el detingut cobrava puntualment. Com a molt, li devien dues setmanes de sou -uns 2.000 euros- perquè l'empresa pagava setmanalment. El lletrat ha assegurat que el mateix dia dels fets, la secretària de l'empresa tenia intenció d'ingressar aquests diners.


Amb aquestes afirmacions la tesi que apunta que el mòbil és econòmic es va diluint. La família també ha negat que tingués intenció d'acomiadar Pere Puig de forma imminent. És més, segons ha detallat Monguilod, era un empleat de confiança i hauria tingut feina mentre haguessin arribat 'projectes' a la constructora.

'Algun dia seré famós matant diverses persones'

Carles Monguilod ha explicat que, segons la família, la relació amb l'empleat era 'molt bona' i propera. Fins i tot esmorzaven plegats habitualment. En alguna ocasió, Puig hauria arribat a fer una broma que ha acabat essent macabra. 'Algun dia seré famós matant diverses persones', hauria assegurat Puig. L'advocat ha explicat que davant aquestes amenaces entre riures, Joan Tubert hauria arribat a preguntar si ell estaria en la llista de víctimes. 'No, home, que és broma', va tranquil·litzar-lo Pere Puig.

Monguilod espera que la declaració en seu judicial de Puig aboquin llum sobre el cas i permetin esclarir quin va ser el 'mòbil real' del crim. A banda dels assassinat de pare i fill Tubert, Pere Puig també ha de respondre per dos crims més: els dels dos empleats de l'entitat bancària CAM.