Ferran Adrià reivindica la qualitat de la pesca gironina dins unes jornades a l'Escala

Pescadors i cuiners es van reunir ahir per promoure el peix de les llotges gironines

Durant tot el matí, representants de diferents confraries gironines van explicar als cuiners i restauradors quines són les diferents modalitats de pesca i quina diferència representa respecte el peix. També van explicar quines són les espècies que es capturen a les llotges gironines i com distingir-les, quines són les millors èpoques per a cadascuna de les espècies i les propietats nutritives del peix.

El president de la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Girona, Antoni Abad, va destacar que la jornada ha permès 'buscar l’entesa entre tots, mostrar als cuiners el ventall de tipus de pesca que hi ha a les comarques de Girona i, a partir d’aquí, crear sinergies per anar tots plegats'. Abad es va mostrar 'molt content' del resultat de les jornades i va avançar que 'tindrà continuïtat en properes edicions'.

En la jornada, hi van participat els cuiners Ferran Adrià i Joan Roca  que van oferir una ponència titulada 'La cuina del peix'. El president de la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Girona va destacar que 'tant Adrià com Roca ens han remarcat que hem de treballar amb seriositat, sense enganyar ningú i preocupant-nos per marcar i diferenciar clarament la qualitat que té el peix que capturem a les comarques de Girona, diferenciant –lo de la resta de peix que arriba d’altres llotges i d’altres punts en aquest món globalitzat'.

'El cuiner aprèn del pescador' es va cloure amb una exposició i degustació de les diferents espècies de peix que es pesquen a Girona que va oferir el cuiner Jordi Jacas, del restaurant Molí de l’Escala. A més, es va promoure el maridatge del peix amb vins catalans gràcies a la col·laboració de les cooperatives Empordàlia Vins i Olis, Celler Cooperatiu d’Espolla i Cooperativa Agrícola Garriguella.