Un miler de persones surten en suport als detinguts el 16-D i als presos polítics a Girona

Quim Torra s'ha reunit abans amb els estudiants tancats a la UdG

Nova protesta per demanar la llibertat dels "presos polítics" i el retorn dels "exiliats" amb un miler de persones al  carrer. Aquesta vegada ha estat a Girona on han confluït diverses marxes que venien de diferents pobles propers com Sant Gregori, Celrà, Banyoles o Salt. Cap a les 12 del migdia han coincidit totes les manifestacions a la Plaça U d'Octubre de Girona, on s'han llegit diversos manifestos i una carta de Jordi Cuixart, a la que hi ha posat veu l'exdiputat Lluís Llach.

Tot plegat en un ambient festiu, si bé el dia no ha convidat a sortir. La pluja ha marcat tant les caminades de les diferents columnes com l'acte central. En Daniel Canyigueral ha vingut des de Sarrià de Ter (Gironès) i reconeix que l'ha sorprès el nombre de persones que s'havien acostat. "La veritat és que pensava que seríem ben pocs i la gent ha respost", ha assenyalat.

Amb ell ha arribat en Silvestre que venia des de Celrà (Gironès), que a més ha estat el CDR convocant de l'acció. En Silvestre assegura que ha participat perquè "només ens tenim nosaltres", i ha mostrat la seva "desconfiança" en els polítics independentistes.

Precisament l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, ha estat un dels que també s'ha acostat a la marxa. Cornellà ha assegurat que "ni la repressió ni la falta de cultura democràtica" de l'estat espanyol podrà aturar la voluntat dels ciutadans de Catalunya. "Ens volen atemorir no ho aconseguiran", ha reblat el batlle.

A Girona, Cornellà ha coincidit amb el seu homòleg de Verges (Baix Empordà), Ignasi Sabater. Es dona el cas que els dos van ser detinguts per la policia espanyola a mitjans de la setmana passada. En aquest sentit, l'acte d'aquest diumenge també ha servit per mostrar el suport als arrestats del dimecres passat en una operació policial que els manifestants han titllat d'"il·legal" i sense cap supervisió judicial.