Ayats (ERC) desgrana els objectius de la seva candidatura per aconseguir l'alcaldia de Girona

L'acte ha comptat amb dos missatges d'Oriol Junqueras i Marta Rovira

El candidat a l’alcaldia d’Esquerra Republicana a Girona, Quim Ayats, ha manifestat durant la seva presentació d'aquest vespre al Saló de Descans del Teatre Municipal el seu compromís per treballar incansablement per una ciutat de tothom i per a tothom: “Girona és la ciutat de la meva vida i ho donaré tot perquè tothom se la senti més seva”.

Ayats ha destacat la importància de posar en el mapa la ciutat dels nou barris i els 31 districtes i, especialment, a la gent que viu i treballa en cadascun dels racons de la ciutat. “Tots són Girona i Girona és la suma de tots. Amb les seves singularitats, la seva riquesa i la identitat pròpia. Els barris han de tenir tot el protagonisme que es mereixen. Cal empoderar-los perquè siguin la força de Girona. L’Ajuntament és només una part de la ciutat, i el que volem és transformar la ciutat en el seu conjunt. Per això és imprescindible tothom”, ha exposat.

El candidat d’Esquerra a Girona ha explicat que l’objectiu de la seva candidatura és “millorar les condicions de vida” de totes les gironines i els gironins. “Amb les eines que tenim a l’abast des de l’ajuntament farem tot el possible per erradicar la pobresa i treballarem per aconseguir reduir al màxim les desigualtats”, ha assegureat.

“Com diu la Dolors Bassa, la millor política social és la política d’ocupació. Moltes situacions de famílies amb risc de pobresa millorarien si tinguessin una feina estable i de qualitat. Treballarem per promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l’ocupació plena i productiva i el treball digne per a tothom”, ha afegit.

Una de les prioritats del govern republicà a Girona serà l’educació. Ayats ha posat en relleu, en aquest sentit, que es treballarà braç a braç amb la comunitat educativa, amb la Generalitat de Catalunya i amb la resta de municipis de l’àrea metropolitana per garantir una educació “inclusiva, equitativa i de qualitat” i promoure “oportunitats d’aprenentatge durant tota la vida per a tothom”. “Hem d’entendre l’educació de forma àmplia. I també treballarem des d’una visió metropolitana per portar a terme una mobilitat, un model urbanístic i ambiental al servei del desenvolupament sostenible. Exercirem una capitalitat sense complexes”, ha desgranat.

Ayats ha explicat també que el fet de tornar a la política municipal li fa una “especial il·lusió” i ha recordat que quan va ser regidor de Joventut “va vibrar com mai”. “Però sobretot em fa especial il·lusió poder servir a Girona; la ciutat que m’ha vist créixer, en la que he participat activament i en la que he vist néixer i créixer també els meus fills. La ciutat de la meva vida a qui vull servir des de l’alcaldia”.

El republicà ha destacat que Girona necessita “un canvi de govern que impulsi un pla de treball amb projectes creïbles”. En aquest sentit, ha recordat que projectes com la Devesa, la carretera Barcelona o el pla de les Pedreres estan avui dia encara encallats com quan ell era regidor de Joventut a l’ajuntament, ara fa 10 anys. “Però sobretot ho hem de fer entre tots, i per nosaltres això és el més important de tot”.

Ayats ha destacat finalment que aquest maig és important que “desbordem les urnes per aconseguir que el màxim d’institucions del nostre país en defensa de la democràcia i el dret a l’autodeterminació, conscients que és la via més ràpida per esdevenir República”.

L’acte ha comptat amb la presència del vicepresident del Govern, Pere Aragonès; la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, l'eurodiputat Josep-Maria Terricabras; el diputat al Congrés Joan Olòriz i la diputada al Parlament de Catalunya Anna Caula.

A més han arribat dos missatges dels màxims responsables d’Esquerra Republicana, la secretària general, Marta Rovira, i el president, Oriol Junqueras.

Rovira ha enviat un missatge encoratjador per fer de “Girona una ciutat on es pugui viure millor”; mentre que Junqueras ha manifestat per carta que “és des de Girona que hem d’entendre i ajudar solidàriament a cada ciutat o barri, on no som tan forts, a construir un gran país i a guanyar en musculatura per ser invencibles”. “A Girona som forts i encara ho hem de ser més”, ha conclòs Junqueras.