Quatre detinguts, tres d'ells menors d'edat, per cometre catorze robatoris dins de vehicles a Olot

Els menors han passat a mans de la fiscalia de menors

Els Mossos d’Esquadra amb la col·laboració de la Policia Local d’Olot, van detenir els dies 4 i 10 de gener, un home, de 18 anys, de nacionalitat espanyola i veí del municipi, i tres menors d’edat, com a presumptes autors d’onze robatoris amb força, tres temptatives de robatori amb força i una estafa lleu.

Les detencions són resultat d’una investigació oberta el passat 18 de novembre de l’any passat, després de produir-se un robatori amb força a l’interior d’un garatge comunitari de l’Avinguda de Sant Jordi d’Olot, d’on van sostreure dues bicicletes.

Posteriorment, entre el 27 de novembre i el 25 de desembre es van produir nous robatoris a l’interior de garatges comunitaris d’edificis situats en diferents punts de la ciutat, tals com la Plaça Catalunya i els carrer Alforja, Sant Jordi i Panyó.

En tots els casos, van forçar diversos vehicles i van sostreure comandaments a distància dels aparcaments, diners, ulleres de sol, entre altres molts objectes així com bicicletes dels pàrquings.

El passat 4 de gener agents de la unitat d’investigació d’aquesta comissaria van detenir dos menors d’edat com a presumptes autors d’aquests robatoris, i en data 10 de gener dues persones més, un menor i un altre major d’edat també pels mateixos fets i amb el mateix modus operandi.

També se’ls imputa un delicte d’estafa lleu ja que van sostreure una targeta de crèdit de dins d’un vehicle i van fer compres amb aquesta targeta.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions relacionades amb tots aquests casos.

El detingut major d’edat, que no tenia antecedents, va passar l’11 de desembre a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Olot, el qual el va deixar en llibertat amb càrrecs. Mentre que els menors van passar a disposició de la fiscalia de menors.