Roba d'abric i bufandes per aguantar el fred i el fort vent a l'Empordà

Les temperatures han baixat i han deixat 7 graus a Roses

  • La mala mar que encara hi ha a Roses aquest matí. ACN
    La mala mar que encara hi ha a Roses aquest matí
    Fotos: ACN
  • Dues persones en una parada de bus resguardant-se del fred a Roses. ACN
    Dues persones en una parada de bus resguardant-se del fred a Roses
    Fotos: ACN

Poca gent al carrer i molt abrigada per suportar el fred i el fort vent a l'Empordà. Això és el que es podia veure a primera hora d'aquest matí en poblacions com Roses (Alt Empordà).

Un dels termòmetres del municipi registrava quan faltaven pocs minuts per les deu del matí una temperatura poc habitual a la zona: 7 graus.

Tot i que el vent ha amainat, encara hi ha mala mar i això ha obligat a un vaixell de grans dimensions a arrecerar-se al port del municipi. "Encara que ja hi estem acostumats, sembla que aquest cop la tramuntana ens ha visitat més freda del que és habitual", assegura un veí del municipi, en Lucilo.

El vent ha colpejat amb força durant aquesta matinada l'Empordà. Al Santuari de Queralt s'han registrat ràfegues de 135,7 quilòmetres per hora i el 112 ha rebut una setantena de trucades per incidències relacionades amb el vent des de dimecres al matí fins aquest dijous a les vuit del matí, la majoria a les comarques gironines per obstacles a la calçada i caiguda d'arbres i branques.

Aquest matí, però, les ventades han anat a la baixa tot i que s'ha mantingut l'onatge i la mala mar a la costa. A Roses, quan faltaven pocs minuts per les deu matí els termòmetres marcaven 7 graus. És el primer dia de fred i als carrers s'hi podia veure poca gent però molt abrigada.

També alguns operaris treballaven aquest matí tapats completament per aguantar les baixes temperatures. A més, un vaixell de grans dimensions s'ha hagut d'arrecerar a la badia.

Els veïns del municipi estan acostumats al vent però alguns, com en Lucilo, admet que en aquesta ocasió és més fred del que és habitual. "Aquesta nit ha sigut forta però ara sembla que ha baixat una mica, segur que a la tarda hi tornarà", assegura.

La Solange, que viu i treballa al municipi, també s'ha abrigat a consciència per anar a la feina avui. "Avui fa molta fred i és gairebé impossible caminar pel carrer", afirma.