Els Mossos continuen buscant la filla de 17 anys de la dona morta a ganivetades a Banyoles

Els investigadors van trobar una nota manuscrita que atribueixen a la menor

Continua la recerca de la filla menor d'edat de la dona trobada morta en el seu pis de Banyoles dimecres a la nit. Els Mossos d'Esquadra busquen la jove de 17 anys per la seva suposada vinculació amb el crim. Va ser un altre fill de la dona qui va avisar la policia quan va trobar el cos de la víctima, que havia rebut múltiples ganivetades, en un dormitori del pis situat a l'avinguda Països Catalans.

La comitiva judicial, que la matinada de dimecres a dijous es va traslladar a l'immoble per fer la inspecció ocular, recopilar proves i fer l'aixecament de cadàver, va trobar un ganivet ensangonat –que podria ser l'arma del crim- i una nota manuscrita. Al text, que atribueixen a la menor, la filla reconeixeria implícitament l'autoria dels fets i s'acomiadava de la família.

Segons fonts properes a la investigació, veïns de l'edifici situat a l'avinguda Països Catalans –en ple centre de Banyoles- van sentir crits i una discussió a primera hora del matí de dimecres però no hi van donar més importància perquè les disputen eren habituals. Les mateixes fonts indiquen que la menor té diagnosticat un trastorn mental.

Dimecres a la nit els Mossos van buscar la menor pels entorns de la població però la recerca no va tenir resultat. Els agents segueixen diverses línies d'investigació per intentar localitzar la menor.

La comitiva judicial es va traslladar fins al pis passades les dotze de la matinada. L'aixecament de cadàver es va fer a quarts de quatre de la matinada. El furgó funerari va traslladar el cos de la víctima a l'Institut de Medicina Legal de Girona on els forenses li faran l'autòpsia.

Expectació mediàtica

El succés ha trasbalsat la població de Banyoles. De fet, aquest dijous al matí una desena de mitjans de comunicació s'han concentrat davant de les portes del domicili per informar del crim. Els veïns no amagaven la seva sorpresa, i és que la víctima era una persona "alegre i respectada" segons expliquen.

La Manoli assenyala que "mai" havia escoltat crits, i el dia dels fets només va sentir com els Mossos d'Esquadra arribaven a la casa per fer tasques d'investigació. "A la matinada sí que m'he adonat que alguna cosa grossa havia passat, però durant el dia no vaig sentir res fora de lo normal", concreta.

La veïna ha explicat que la víctima era la presidenta de l'escala i que "de portes cap a fora" no es veia cap relació complicada amb la presumpte autora dels fets.

L'Ajuntament de Banyoles no ha volgut fer cap declaració en relació a la mort de la veïna, i ha anunciat per aquest divendres cinc minuts de silenci com a mostra de rebuig pel succés. El consistori ha emès un comunicat de premsa on també decreten dos dies de dol oficial a la capital del Pla de l'Estany per la mort de la veïna.

Dos dies de dol

L’Ajuntament de Banyoles ha decretat dos dies de dol oficial per la mort de la veïna de la ciutat. El consistori lamenta i condemna els fets i convoca els veïns i veïnes demà divendres a les 12 del migdia davant l’Ajuntament de Banyoles per expressar el seu rebuig als fets.

L’Alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha decretat també dos dies de dol oficial pels fets i les banderes onejaran a mig pal i quedaran suspesos tots els actes oficials promoguts per l’Ajuntament de Banyoles.