Un cop de tramuntana de 80 km/h deixa sense llum 9.000 abonats de Roses i voltants

Endesa diu que el servei es recuperarà al llarg del vespre

La forta tramuntana que bufa al llarg d'avui a l'Alt Empordà ha deixat sense llum a un total de 9.000 abonats de Roses (Alt Empordà) i municipis del voltant segons ha informat Endesa a aquest diari. Més concretament han quedat afectades dues línies que alimenten dues subestacions; la primera ha deixat de funcionar a les 18:08h i la segona a les 18:41h.

La primera d'elles és la que alimenta en gran part al municipi de Roses, que ha rebut un cop de tramuntana de gairebé 80 km/h a les 18:07h segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). La segona línia dona servei als municipis de Llançà, Vilajuïga, Pedret i Marçà, entre d'altres. En total a Roses la incidència afecta 8.713 abonats, a Vilajuïga 679 i a Pedret i Marzà 135, segons ha informat Protecció Civil.

Endesa ha assegurat que ja treballen en la reinstauració del servei i que es podria fer efectiu al llarg del vespre o nit d'avui.

Actuatlizació: El servei es va restablir completament pels voltants de les nou de la nit.

Sistema de seguretat

Les subestacions elèctriques van equipades amb uns dispositius de seguretat que davant alguna anomalia o et inusual s'activen desconnectant el servei. En casos com el d'una forta tramuntana, aquesta s'activa i passats uns minuts pot tornar a reconnectar-se per si sola.

Si el servei no es restableix aleshores és necessari que un tècnic de la companyia es desplaci per a revisar físicament que no hi hagi cap avaria major. Aquest sistema de seguretat es va definir a través del pla Alpha antiincendis dels Bombers de la Generalitat per evitar focs.