Dos joves gironins busquen patrocinadors per participar en un raid solidari al Marroc

Adrià Pell i Pol Alcarria competiran amb un Citroën AX del 1989

  • El Citroën AX que faran servir per creuar el desert
    El Citroën AX que faran servir per creuar el desert
  • Pol Alcarria i Adrià Pell en una imatge promocional del seu Instagram
    Pol Alcarria i Adrià Pell en una imatge promocional del seu Instagram

La vuitena edició de l'Uniraid que tindrà lloc al Marroc ja escalfa motors de cara al seu inici el proper 23 de febrer. Dos joves de 22 anys i veïns de Girona cerquen patrocinadors per poder protagonitzar aquest repte solidari per a estudiants creat a la Universitat de Girona (UdG) inicialment amb el nom d'Unidesert.

Adrià Pell i Pol Alcarriapretenen competir amb un Citroën AX de l'any 1989 amb l'objectiu d'assolir la ruta marcada amb la distància més curta possible. Amb tot, arribaran a Tànger carregats de material solidari que es repartirà entre els més necessitats al llarg dels pobles que es creuïn en el seu camí.

Per tal d'aconseguir-ho treballen a contra rellotge per aconseguir patrocinadors que els subvencionin el desplaçament fins al país africà com també empreses que vulguin col·laborar en la donació de material per dur entre els més necessitats. "En aquests moments ja en tenim una catorzena, la majoria gironines, que ens han ofert equipament", explica Pell en declaracions a El Gerió Digital. L'equip ja ha recollit 60 quilos de material i espera arribar als 100.

Pell explica que la seva participació és un viatge de superació personal i espiritual; "Tothom qui hi ha participat diu ser una experiència inoblidable i un cop allà et trobes a tu mateix, t’oblides del món on vens i et sents més humà. Esperem experimentar aquesta sensació", assegura el jove gironí el qual confessa que la seva passió del motor també els ha empès a competir; "Aquesta és una manera d'apropar-nos a un món que és molt difícil d'entrar-hi", apunta.

Aquests estudiants de disseny gràfic i programació respectivament, competiran amb prop de 150 equips més vinguts de tot Espanya i Portugal. El seu viatge començarà dies abans a Barcelona on embarcaran en un ferri direcció al continent africà.

Una cursa solidària

Uniraid és, segons els organitzadors, una gran aventura humana i solidària per a estudiants amb esperit emprenedor d'entre 18 i 28 anys. Es tracta d'un itinerari de nou dies pel desert del Marroc conduint cotxes de més de 20 anys, que es porta a terme cada any durant el mes de Febrer.

Uniraid no es defineix com un ral·li ni una cursa de velocitat, sinó més aviat com un viatge-aventura en què els participants han de completar set etapes navegant amb un llibre de ruta, i sortejant tota mena d'obstacles, desafiaments i proves, amb l'objectiu de creuar Marroc de nord a sud i lliurar un mínim de 40 quilos de material solidari als pobles del desert.