Campanya a Ripoll per reduir les femtes i orins de gossos als carrers

Les sacions poden arribar als 400 euros

L'Ajuntament de Ripoll (Ripollès) ha iniciat una campanya adreçada als propietaris de gossos, per tal de reduir a la via pública la quantitat de femtes i orins que s'hi troben actualment. Aquesta consisteix en uns adhesius que reparteixen entre els comerços i veïns, perquè  els puguin  posar en un lloc visible.

Des del consistori s’han fet diverses campanyes i s’han aplicat sancions sota aquest concepte però és la responsabilitat de cada persona propietària recollir el que el seu gos fa. En aquest tema sempre s’ha prioritzat la recollida de les femtes però es recomana portar una ampolleta d’aigua per netejar el lloc on l’animal fa el pipí, segons explica l'Ajuntament. També, asseguren que cal pensar en les zones habilitades per tal que els gossos puguin córrer lliurament i en els que no cal netejar els orins però si les femtes.

Segons recull l’article 64/44 de l’ordenança municipal, no recollir els excrements està tipificat com una sanció lleu i que pot comportar una multa de 100 a 400 euros.