La Guàrdia Civil confisca un 311% més de marihuana a les comarques gironines el 2018

Al llarg de l'any s'han intervingut 2.725 kg

La Guàrdia Civil ha augmentat un 311% els quilos de marihuana confiscats a les comarques gironines durant el 2018. S'han practicat fins a 337 operacions que han permès intervenir 2.725 kg de marihuana. Aquesta xifra contrasta amb els 663 kg que es van confiscar al llarg de tot el 2017 a la demarcació.
Segons la benemèrita, les operacions antidroga que s'han portat a terme durant el 2018 a Girona han permès desarticular diferents grups criminals que traficaven amb substàncies estupefaents i han acabat l'any amb 196 detinguts. La Guàrdia Civil ha recordat que aquest 2018 es va portar a terme l'operatiu Vassus-Monres, que va suposar el desplegament més important d'efectius del cos en el territori gironí. Hi van participar 370 agents entre policia judicial, membres de la unitat d'explosius, entre d'altres.
 
En aquest operatiu que es va fer a finals d'octubre es van registrar 30 domicilis i es van detenir 33 persones. L'operació va permetre desarticular una important organització criminal que es dedicava al tràfic de marihuana entre l'estat espanyol i la resta d'Europa.

Es tractava d'un clan familiar d'ètnia gitana que tenia diverses plantacions interiors de marihuana i després les distribuïa a altres països com Holanda i França. En l'operatiu també es van confiscar armes, munició, vehicles d'alta gamma, telèfons mòbils d'última generació i joies.