Denuncien la vulneració de drets de quatre menors a la comissaria de Vistalegre a Girona

Girona Acull reclama que no es repeteixin situacions així

La plataforma Girona Acull ha denunciat aquest matí una suposada vulneració dels drets a quatre menors d'edat que han passat la nit a la comissaria de Vistalegre a Girona. Segons l'entitat, al llarg d'ahir els Mossos d'Esquadra van tenir sota custòdia els menors no acompanyats (dues noies i dos nois), "en una situació que vulnera totalment els seus drets fonamentals i la Convenció dels drets dels Infants de les Nacions Unides".

Girona Acull assegura que els infants es trobaven retinguts a l’espera de reubicar-los en centres gestionats per la Direcció General de la Infància i l’Adolescència de la Generalitat de Catalunya (DGAIA), i se’ls va fer dormir a la sala d’espera de la comissaria de Vistalegre, exposats a totes les persones que hi passaven per davant, sense cap mena d’intimitat i en una situació "denigrant fent-los dormir a més en matalassos tirats al terra". Aquesta situació, a més, no és la primera vegada que es produeix a les comissaries gironines, ja sent denunciats públicament el passat mes de setembre.

Des de l’entitat s’exposa que és una situació "indigne" per a qualsevol ciutadà, "però encara més si es té en compte que són infants, als que els cossos policials i l’administració tenen l’obligació legal i el deure moral de protegir especialment", han reblat.

Aquesta situació es suma a les ja denunciades anteriorment com el fet d’haver d’estar retinguts a comissaries de Girona durant hores a l’espera que es personi un responsable dels centres d’acollida, o els fets ocorreguts a l’àrea de custòdia dels Mossos d’Esquadra a la Ciutat de la Justícia a Barcelona, en la que infants han hagut de dormir durant dies als passadissos amb matalassos al terra.

Per tot això, Girona Acull exigeix una solució immediata i que es dugui a terme una coordinació efectiva entre la policia, la Direcció General d’Infància i Adolescència de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Girona per establir mesures amb celeritat per tal d’assegurar que no es reprodueixi aquesta dinàmica de mala atenció i vulneració de drets.