Les autoritats mexicanes suspenen la recerca del cos del jove de Cornellà de Terri

Després de 96 hores buscant pel fons marí ara resten a l'espera que aparegui surant damunt la superfície

El primer oficial del Resguard Marítim Federal de la Capitania del Port, Genaro Escalante Medinava, donar a conèixer ahir que s'ha donat per acabada oficialment la recerca del jove de Cornellà de Terri, Eduard Burillo, el qual es dedicava a la fotografia aquàtica per l'empresa Dresser Divers de l'hotel Iberostar a l'illa de Cozumel. A partir d'aquest moment s'aixecaran les actes corresponents davant el Ministeri Públic del govern i s'enviarà un informe a la Direcció general de Port i Marina Mercant perquè estiguin assabentats de la situació. A partir d'aquest moment només resta per part de la Capitania del Port esperar a que aparegui el cos, ja que oficialment Burillo, de 24 anys, continua desaparegut.

De la mateixa manera, Escalante va manifestar en declaracions al diari 'Por Esto!' que Capitania del Port donarà les indicacions pertinents a la resta d'embarcacions perquè vagin amb compte al navegar i, sobretot, que estiguin molt pendents per si arribessin a veure algun cos surant al mar, ja que podria ser el de Burillo.

També s'informarà a la resta de Capitanies del Port, properes a Cozumel com ara Tulum, Playa del Carmen, Puerto Morelos i Isla Mujeres, perquè estiguin al pendent per si s'arriba a informar sobre l'aparició d'un cos per part de qualsevol embarcació que navegui per la zona.  Segons Escalante, el cos del jove català podria aparèixer prop de la costa de la part continental de Quintana Roo o al nord de l'illa de Cozumel, fruit dels corrents marins que existeixen en aquella zona on bussejava Burillo. 

Familiars del jove desaparegut es mantenen en contacte amb l'ambaixador espanyol a Mèxic, Javier Marañón, el qual ja els ha informat d'aquestes darreres dades.Eduard Burillo, segons explica ell mateix en diversos comentaris publicats al seu perfil de Facebook, tenia planejat aquest viatge amb antelació i es va dirigir a Mèxic el passat mes d'octubre. La seva intenció era treballar de bussejador a la zona i tornar a Cornellà de Terri el proper mes de maig.